9.11.16

20 χρόνια «Μαζί για το παιδί» - Από το 1996…

Το «Μαζί για το Παιδί» γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς. Από τα χρόνια λειτουργίας του είχε έναν και μόνο σκοπό: να προσφέρει προστασία και να διασφαλίσει μια ποιοτική ζωή στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Το «Μαζί για το Παιδί» γεννήθηκε χάρη στην ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία. Το όραμα της κυρίας Κάρεν Μαυρίδη για μια Ένωση αυτόνομων σωματείων παιδικής  προστασίας, με ένα όνομα και έναν κοινό σκοπό, που θα λειτουργούσαν ανεξάρτητα αλλά και συνεργατικά, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα οκτώ ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, το 1996.

Σκοπός της Ένωσης ήταν και παραμένει η συνεργασία των φορέων μελών της για τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού, ενώ τους επιμέρους στόχους αποτελούν η παροχή υλικήςκαι πνευματικής φροντίδας στα παιδιά αυτά καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.

«Ισχύς εν τη ενώσει»
Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του «Μαζί για το Παιδί» είναι η φράση «η ισχύς εν τη ενώσει».
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικήςείναι σήμερα το «Μαζί για το Παιδί» να έχει φτάσει να βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Σήμερα…
Πιστή στο όραμά της για ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, η Ένωση βοηθά, πλέον των μελών της, περισσότερους από 170 φορείς για παιδιά πανελλαδικά και έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και να διευρύνει, γεωγραφικά και ποσοτικά, το κοινωνικό της αποτύπωμα.

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων  για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Τα προγράμματα του «Μαζί για το Παιδί» είναι:

·         «Γραμμή 115 25» - Συμβουλευτική γραμμή για την καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη παιδιών και οικογενειών.
·         «Συμβουλευτικό Κέντρο» - Συμβουλευτικό Κέντρο όπου πραγματοποιούνται δωρεάν ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, Ψυχοεκπαιδευτικά Σεμινάρια για γονείς και παιδιά, καθώς και ομιλίες ψυχολόγων σε σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. 
·         «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» - Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικών σχολείων για τον εθελοντισμό.
·         «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» - Πρόγραμμα  συγκέντρωσης και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, σε φορείς που εξυπηρετούν ανήλικα παιδιά και άπορες οικογένειες  στην Ελλάδα.
·         «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» - Πρόγραμμα για την κάλυψη αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών σε εξάμηνη βάση, σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά & Θεσσαλονίκης.
·         «Είμαι μέσα» - Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής διαρροής στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.
·         «Στήριξη Ασυνόδευτων Προσφύγων»: Προσφορά  πρώτης ύλης για τη σίτιση και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης- προσωπικής υγιεινής για το σύνολο των ανηλίκων  που διαμένουν στον  Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ίριδα» που λειτουργεί η οργάνωση Ιατρική Παρέμβαση (Medin) στο κέντρο της Αθήνας.

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | https://www.instagram.com/mazigiatopaidi/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου