6.11.16

Πάνω από 2.000 διαρρήξεις και λεία 3 εκατ. ευρώ από την μαφία των Ρομά

Ο «Σατανάς», ο «Μαραντόνα», ο «Εισαγγελέας», ο «Ράμπο», ο «Μαλλιάς», ο «Μπίλιας», ο «Ψηλός» είναι μερικά από τα προσωνύμια που χρησιμοποιούσαν οι… Κορλεόνε των Ρομά, οι οποίοι, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ευθύνονται για τουλάχιστον 2.000 κλοπές-διαρρήξεις, παρότι έχουν επιβεβαιωθεί μόλις οι 180.

Οι συλλήψεις έχουν ανέλθει σε 42, ενώ κάτω από πλακάκια, φρεάτια, σωλήνες αποχετεύσεων, απορροφητήρες και εντοιχισμένες κρύπτες έχουν εντοπιστεί περίπου 1.000.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι, δεκάδες κιλά φύλλων και ράβδων χρυσού, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, ενώ έχουν κατασχεθεί 60 πολυτελή αυτοκίνητα. Ενδεικτικά, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει εκατοντάδες δακτυλίδια με πολύτιμους λίθους, με τη μέση αξία του καθενός να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.
Οι συμμορίες είχαν και «εκτιμητές» κοσμημάτων και κυρίως δακτυλιδιών και περιδέραιων με διαμάντια και ρουμπίνια!
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού, οι οποίοι διατηρούσαν χυτήρια όπου έλιωναν τη λεία της μαφίας, μετατρέποντάς τη σε ράβδους χρυσού. Για κλεπταποδοχή κατηγορείται ένας 40χρονος γνωστός-κοσμικός επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε… χρυσάφι από μέλη των συμμοριών, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν αν ήταν ο «πληροφοριοδότης» της τσιγγάνικης μαφίας για τα σπίτια των… VIP στόχων!
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε απασχολήσει την ελληνική σόουμπιζ με τις κατά καιρούς σχέσεις του με γνωστά μοντέλα και την αγάπη του για τους αγώνες αυτοκινήτων και τα γρήγορα οχήματα. Τον Νοέμβριο του 2011, ο 40χρονος μέσα στο σπίτι γνωστού μοντέλου στο Π. Φάληρο, με το οποίο διατηρούσε σχέση, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την αδελφή της στην κοιλιακή χώρα.
Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δύο πλευρές φαίνεται να έλυσαν εξωδικαστικά τις διαφορές τους, ωστόσο η δικαστική εξέλιξη βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Τον Φεβρουάριο του 2014, ένοπλοι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, είχαν ξυλοκοπήσει και βασανίσει τη μητέρα του για να τους πει πού είχαν κρυμμένα χρήματα. Είχαν διαφύγει με 400.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

e-typos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου