17.11.16

Είναι Ελληνίδα, είναι μόλις 24 ετών κι έγινε δήμαρχος στην Βικτώρια της Αυστραλίας


Είναι Ελληνίδα, είναι μόλις 24 ετών κι έγινε δήμαρχος στην Βικτώρια της Αυστραλίας

Είναι μόλις 24 ετών και ήδη δήμαρχος στην πόλη της, με την ψήφο δημοτικών συμβούλων οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχεδόν τη διπλάσια ηλικία και ανήκουν σε αντίθετη πολιτική παράταξη.Ο λόγος για την ομογενή Δήμητρα Κλεισάρη, που την περασμένη εβδομάδα εκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα του Δήμου Στόνινγκτον.
Η νεότερη δήμαρχος της Βικτώρια, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ηλικία επτά ετών, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Μόνας ο πατέρας της Πολ Κλεισάρης, ο επί χρόνια δήμαρχος του Μόνας και υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. «Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνθηκα από πολύ νωρίς ότι ανήκα σ’ αυτόν το χώρο.

Εκεί όπου γίνεται το συναπάντημα με ανθρώπους από όλα τα μονοπάτια της ζωής, που περιμένουν να τους βοηθήσεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής. Δεν έχασα καμία από τις προεκλογικές εκστρατείες του πατέρα μου, αλλά ούτε και από τις εκδηλώσεις που απαιτούσε ο ρόλος του να βρίσκεται. Μου έκανε εντύπωση πόσο απαιτητικός ήταν αυτός ο ρόλος, αλλά συγχρόνως και πόσο αποδοτικός. Πόση διαφορά έκανε στη ζωή των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους» δήλωσε η Δήμητρα Κλεισάρη.
Ομολογεί ότι στα 17 της είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στα 19 της εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά στο Στόνινγκτον.
«Ήξερα να ακούω, από πολύ νωρίς, τις απόψεις των άλλων και να μην καταλήγω σε εύκολα συμπεράσματα. Ήξερα να σέβομαι τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους. Ακόμη, να μην επηρεάζομαι από τους άλλους, αλλά να στηρίζομαι μόνο στο δικό μου κριτήριο. Μιλώντας, για παράδειγμα, για το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα είμαστε εννέα διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Ο δικός μου ρόλος είναι να τους ακούω όλους με την ίδια προσοχή και να ζυγίζω το κάθε τι προσεκτικά πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση» σημειώνει η νεαρή ομογενής.
Στόχος της είναι να κάνει την ανατροπή με τις παρεμβάσεις της σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί.
«Είναι η πιο πράσινη ίσως περιοχή του Δήμου, αλλά και η πιο περιζήτητη από τους επενδυτές και τους οικοδόμους. Το στοίχημα που απαιτεί δυναμισμό, εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια είναι να μη διαταράξουμε την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και περιβάλλοντος», τονίζει.
Ο Δήμος Στόνινγκτον έχει 110.0000 κατοίκους και περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές περιοχές του Ανατολικού Διαμερίσματος της Βικτώριας.
«Αγάπησα την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή»
Η νεαρή γυναίκα, με ρίζες στην Εύβοια και την Κρήτη, έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα έξι φορές την Ελλάδα και ομολογεί με υπερηφάνεια ότι αισθάνεται 100% Ελληνίδα.
«Την Ελλάδα, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, παιδί ακόμη, που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ’ αυτήν τη χώρα.
Για τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν να δημιουργηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, είναι ορατό σήμερα» καταλήγει η δήμαρχος του Στόνινγκτον.
Πηγή: pontos-news.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου