23.11.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ανοικτό στο κοινό το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ανοικτό στο κοινό για ενημέρωση και πληροφόρηση θα είναι το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Κέντρου, αναφέρονται τα εξής:
 
«Η διεθνής αναγνώριση της βίας κατά των γυναικών ως εγκλήματος, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάκρισης βάσει φύλου, καθιστά αναγκαίο το έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας. Κεντρικός άξονας του έργου μας είναι η πρόληψη και η άμεση αποκατάσταση των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας γενικότερα.
Το φαινόμενο της Βίας δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Η Βία κατά των Γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της βίας, η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ (1999), ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα, θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό (Open day), την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, από τις 11:00 έως τις 13:00, για ενημέρωση και πληροφόρηση.
Με το μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη», καλούμε όλες τις γυναίκες, που υφίστανται κάθε μορφής βία, να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καλαμάτας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου