18.11.16

Έκκληση για την απελευθέρωση 25χρονης - Βιάστηκε στο Ντουμπάι και φυλακίστηκε για προγαμιαίο σ@ξ

Δραματική έκκληση για την απελευθέρωσή της από τις φυλακές του Ντουμπάι απηύθυνε η οικογένεια μιας Βρετανίδας.
 Η 25χρονη βιάστηκε και μετά φυλακίστηκε για προγαμιαίο σεξ… 
Η Βρετανίδα συνελήφθη στο Ντουμπάι αφότου κατήγγειλε στις αρχές τον βιασμό της.

Η οικογένειά της ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση και τους απλούς πολίτες να βοηθήσουν για την αποφυλάκισή της. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι η υπόθεση αυτή αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη και βαθιά ριζωμένη προκατάληψη σε βάρος των γυναικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Οι αρχές εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τις γυναίκες σαν να ήταν εγκληματίες, αντί να ερευνούν και να διώκουν τους δράστες", τόνισε ο Ντριούερι Ντάικ, ένας ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας. Κάλεσε επίσης τις αρχές των Εμιράτων να κάνουν περισσότερα για να σταματήσει η βία σε βάρος όλων των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των τουριστριών και των αλλοδαπών που μετανάστευσαν εκεί για να εργαστούν.

"Τα θύματα πηγαίνουν (στην αστυνομία) ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν και καταλήγουν να τούς ασκείται δίωξη. (Οι αρχές) όχι μόνο ακυρώνουν το έγκλημα σε βάρος τους, αλλά τις τιμωρούν για αυτό", τόνισε η Ράντα Στίρλινγκ, η ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης "Κρατούμενοι στο Ντουμπάι".

Το διαβατήριο της Βρετανίδας κατασχέθηκε και ενδέχεται να προσαχθεί σε δίκη. Αν κριθεί ένοχη, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση ή σε μαστίγωμα.

Η οικογένεια της γυναίκας ανέφερε ότι η κρατούμενη έκανε διακοπές στο Ντουμπάι και σχεδίαζε να φύγει για την Αυστραλία, όταν βιάστηκε από δύο συμπατριώτες της. "Σάς παρακαλώ βοηθήστε την κόρη μου, κρατείται σε ένα κελί σε μια ξένη χώρα εδώ και έναν χρόνο" γράφουν οι γονείς της σε έναν ιστότοπο συγκέντρωσης δωρεών, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 25.000 λιρών για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν τα μισά χρήματα, 13.700 λίρες.

Η Στίρλινγκ σημείωσε ότι οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού επέστρεψαν στη Βρετανία χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη στα Εμιράτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου