15.11.16

ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ! Ο Κουρουμπλής υποσχέθηκε 260 προσλήψεις

Την έναρξη των διαδικασιών για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στους νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας προανήγγειλε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου είπε πως η κυβέρνηση προωθεί 200 προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους και άλλες 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό στόχος είναι να ενισχυθούν οι λειτουργικές δαπάνες των δήμων φέτος, μετά από ανακατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των δήμων, αποδόθηκαν στους μικρούς δήμους και ορεινούς δήμους επιπλέον 20 εκ. ευρώ, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να τους αποδοθούν πόροι και από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων.
Επίσης ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η ναυτική εκπαίδευση στη χώρα μας, με την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου η Ελλάδα, μια κατεξοχήν ναυτική χώρα, να έτοιμη να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς εργασίας, που σύμφωνα με μελέτες υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν πάνω από 140.000 θέσεις παγκοσμίως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου