22.11.16

Κληρονόμησε σπίτι και μέσα ανακάλυψε χρυσάφι 3,5 εκ. ευρώ!

Κληρονόμησε σπίτι και μέσα ανακάλυψε χρυσάφι 3,5 εκ. ευρώ!
Όταν η θεά τύχη κάνει την εμφάνιση της… Και κληρονόμησε σπίτι και βρήκε σε αυτό χρυσάφι αξίας 3,5 εκ. ευρώ
Μάλλον όταν του ανακοίνωναν ότι κληρονομούσε ένα σπίτι δε μπορούσε να αντιληφθεί ότι από εκείνη τη στιγμή θα γινόταν εκατομμυριούχος.
Ο λόγος για έναν άνδρα που κληρονόμησε ένα σπίτι στη Νορμανδία, στη δυτική Γαλλία, και αιφνιδιάστηκε ευχάριστα όταν ανακάλυψε στο εσωτερικό του σχεδόν 100 κιλά χρυσού, που μεταφράζεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το περιστατικό γνωστοποίησε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών της πόλης Εβρέ με τον εκτιμητή του οίκου, Νικολά Φιερφόρ, να αναφέρει ότι «υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες, βάρους 1 κιλού η καθεμία».
Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος πολύ καλά: κάτω από έπιπλα, κάτω από στοίβες με ασπρόρουχα, ακόμη και στην τουαλέτα.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε φυλάξει ένα μέρος μέσα στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι και σε ένα τενεκεδένιο κουτί που το είχε τοποθετήσει κάτω από ένα έπιπλο – αυτό ήταν και το πρώτο που ανακάλυψε τυχαία ο τυχερός κληρονόμος ενώ ξεσκαρτάριζε και πέταγε τα παλιά έπιπλα.
Το χρυσάφι είχε αγοραστεί νόμιμα, τις δεκαετίες του 1950 και `60. Στο σπίτι βρέθηκαν και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.
Ο θησαυρός πουλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών. Εκτός από τον κληρονόμο, κερδισμένη από την υπόθεση βγαίνει και η γαλλική εφορία αφού ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 45%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου