11.11.16

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 4 Έλληνες στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε επιλέξει ως συνοδοιπόρους στη δύσκολη προεκλογική περίοδο 4 Έλληνες, οι οποίοι συνέβαλαν στη μεγάλη εκλογική του νίκη.

Τζορτζ Παπαδόπουλος
papadopoulos-trump
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο και οι γονείς του κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.
Τζορτζ Τζιτζίκος 
gigicos-trump
Έχει αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή επιχειρήσεων της εκστρατείας του και είναι ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία του Telion έχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP. Θεωρείται ο ιθύνων νους της εκστρατείας του εκκεντρικού Ντόναλτ Τραμπ. Είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008, την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012), ενώ είχε αναλάβει την διαχείριση της υπόθεση της ΒΡ με τον τύπο μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.
Reince Priebus
priebus-trump
Ο Reinhold Reince Priebus είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Η καταγωγή του είναι Ελληνογερμανική, καθώς η μητέρα του ήταν Ελληνίδα (Δήμητρα) και ο πατέρας του Γερμανός. Είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να ενώσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην βάση της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.
Χρήστος Μαραφάτσος
marafatsos-trump1
Ο ομογενής επιχειρηματίας επελέγη από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, για να εκπροσωπήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα με την ιδιότητα του συμβούλου, στην μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου.
 Η απόφαση ελήφθη παραμονές του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων που διεξήχθη τον Ιούλιο στο Κλίβελαντ του Οχάιο.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου