1.11.16

Μυστήριο με την σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τους τελευταίους 7 μήνες

kimΗ «εξαφάνιση» της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τους τελευταίους επτά μήνες, έχει πυροδοτήσει αρκετές φήμες και σενάρια.
Εγκυμοσύνη, τσακωμός με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, αντιπαράθεση με την αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία αποκτά ολοένα περισσότερες εξουσίες, είναι μερικά από τα σενάρια για την εξαφάνιση της Ρι Σολ Γιου, σύμφωνα με την Telegraph.
Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν με τον σύζυγό της στις 28 Μαρτίου. Από το 2012, έκανε τακτικές εμφανίσεις στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε επισκέψεις του σε εργοστάσια, νοσοκομεία ή θεματικά πάρκα. Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν φωτογραφίες δίπλα του 22 φορές το 2013, 15 φορές το 2014, αλλά μόλις τρεις φορές, το πρώτο τρίμηνο του 2016 και καθόλου από τότε.
«Είναι έκπληξη, από τη στιγμή που φωτογραφίες του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζονται τακτικά στα ΜΜΕ της χώρας», σχολίασε ο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Waseda University στο Τόκιο και αυθεντία στα ζητήματα της Βόρειας Κορέας. «Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι, μεταξύ άλλων ότι μπορεί να είναι έγκυος ή ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ανάμεσά τους», συμπλήρωσε μιλώντας στην Telegraph.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η Ρι Σολ Γιου ήταν πολύ κοντά στον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον θείο και μέντορα του δικτάτορα, ο οποίος εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του 2013, έχοντας κατηγορηθεί για διάφορα εγκλήματα κατά του κράτους.
«Επίσης, υπήρξαν αναφορές για αστάθεια στην Πιονγιανγκ, ακόμη και κάποιες απόπειρες επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων από ομάδες του στρατού της Β. Κορέας, ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν πέρυσι. Είναι πιθανό η σύζυγός του να μην εμφανίστηκε δημόσια γιατί φυλάσσεται καλά», πρόσθεσε ο Σιγκεμούρα.
Μία άλλη πιθανή εξήγηση όμως είναι ότι η Ρι Σολ Γιου είναι εκνευρισμένη με την αδελφή του δικτάτορα, η οποία από πέρυσι έχει αναλάβει το υπουργείο προπαγάνδας. Θεωρείται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Υπάρχει η πεποίθηση ότι ενώ ο Κιμ στερείται πολιτικής ικανότητας, εκείνη είναι πολύ πιο έμπειρη στους ελιγμούς που απαιτούνται για να παραμείνει εκείνος στην εξουσία, οπότε αυτό το έργο έχει αναλάβει», συμπλήρωσε ο Σιγκεμούρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου