25.11.16

AGRO.POLY - Βιολογικά προιόντα ελιάς από την Μεσσηνία

Ποιοι είμαστε

Η AGRO.POLY είναι το όνειρο μιας ομάδας νέων ανθρώπων που είχαν το όραμα να πάρουν το παραδοσιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις ελιές και να τις προσφέρουν με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την προσεγμένη συσκευασία.
Η εταιρία συστάθηκε το 2013 και είναι 100% ελληνική. Βρίσκεται στην Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Παπούλια όπου και καλύπτει μια έκταση 5000 τ.μ.
Η εταιρία
Φιλοσοφία και όραμα
Οι αξίες της AGRO.POLY είναι η ποιότητα, η αξιοπιστία, και η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Το όραμά μας εφαρμόζεται με την ανάπτυξη του μοντέλου TQM (Total Quality Management),  την εφαρμογή νέων βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών και την υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Παράλληλα με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ,προσαρμοσμένα πάντα στα διεθνή πρότυπα,  προσφέρουμε μια υψηλή προστιθέμενη αξία για όλους τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.
Εγκαταστάσεις - Χωρητικότητα
Τα κεντρικά γραφεία της AGRO.POLY βασίζονται στην Αθήνα, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της εταιρίας.  Το εργοστάσιο, βρίσκεται στην περιοχή της Πύλου και 1000 τ.μ. αποτελούν τις εγκαταστάσεις παραγωγής. Τα υπόλοιπα 4.000 τ.μ. χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ελαιόλαδου και βρώσιμης ελιάς.  
Το εργοστάσιο έχει χωρητικότητα περίπου 700 τόνους Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και πάνω από 500 τόνους επιτραπέζιων ελιών. Η γραμμή εμφιάλωσης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου παράγει πάνω από 1.500 λίτρα ανά ώρα. .
Ποιότητα
Η ΑGRO.POLY έχει υιοθετήσει τις σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης και management σε όλα τα επίπεδα. Εφαρμόσει με επιτυχία τις αρχές της ολικής διαχείρισης ποιότητας , με στόχο την εξασφάλιση ενός ποιοτικού και ασφαλές προϊόντος. 
Προτεραιότητα του προσωπικού της εταιρείας και βασική πολιτική της AGRO.POLY είναι να ελέγχει, να αναθεωρεί και συνεχώς να  βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της. 
Η επιτυχής εφαρμογή της διαχείρισης ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων καθώς και η  περιβαλλοντική διαχείριση εφαρμόζεται και ελέγχεται με το ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, BRC & IFS.
Η ΑGRO.POLY έχει αποκτήσει τα παραπάνω πιστοποιητικά με την υψηλότερη βαθμολογία.
Βιωσιμότητα/ Αειφορία
Είμαστε περήφανοι που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στον τομέα των δραστηριοτήτων μας που χρησιμοποιεί ‘πράσινες’ μεθόδους στον τρόπο που λειτουργεί. Χρησιμοποιούμε τον ήλιο, μέσω φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, για να παράγουμε ενέργεια που συμβάλει στη λειτουργία του εργοστασίου. Ο χώρος των γραφείων έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τον τρόπο ώστε να χρησιμοποιείτε το ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας για σκοπούς φωτισμού. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε φωτισμό led και τεχνολογία inverter σε όλες τις γραμμές παραγωγής για εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, εκμεταλλευόμαστε το νερό της βροχής για το πότισμα των δέντρων καθώς και για σκοπούς καθαριότητας.
Στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Οι ελαιώνες μας
Η ΑGRO.POLY περιβάλλεται από ελαιώνες, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο χωριό Παπούλια. Η Μεσσηνία είναι γνωστή για την καλλιέργεια της ελιάς εκατοντάδες χρονιά τώρα  και η Κορωνέικη ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή  είναι μία από τις πιο εκλεκτές και αναγνωρισμένες ποικιλίες ελαιόλαδου παγκοσμίως.
Οι οικογένειες των αγροτών της περιοχής καλλιεργούν τους ελαιώνες τους  και μεταφέρουν την πολύτιμη τεχνογνωσία τους από γενιά σε γενιά. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραδοσιακές μεθόδους εξασφαλίζουν ότι το λάδι τους θα έχει τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Το μικροκλίμα και το έδαφος της Μεσσηνίας, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, δημιουργούν ένα μοναδικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Προϊόντα
Το όνομα των προϊόντων μας , ‘Thalea’, είναι εμπνευσμένο από μία από τις 9 μούσες της αρχαιότητας, την Θάλεια. Η μυθική κόρη του Δία και της Ευριόνης, θεά της φύσης, της ευημερία και της γονιμότητα, συμβολίζει κάθε ευγενή, όμορφο και αγνό υπάρχει στη Γη.
 • Ελιές Καλαμών
Οι Ελιές Καλαμών, είναι ο  ‘βασιλιάς’ της ελιάς, γνωστές για το μοναδικό βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονη γεύση, τραγανή υφή και οβάλ σχήμα. Διαλέγονται με το χέρι και επεξεργάζονται μόνο με αλάτι και ξύδι. Είναι διαθέσιμες σε 314ml και 500ml γυάλινο βάζο, αλλά και σε 3lt, 5lt, 8lt και 20lt  πλαστικά βαρέλια ή λευκοσιδηρά δοχεία.
• Μαύρες Ελιές
Αυτές οι φυσικής ωρίμανσης μαύρες ελιές προέρχονται από την ποικιλία Conservolea και καλλιεργούνται στην κεντρική Ελλάδα, στην περιοχή της Άμφισσας, του Βόλου και του Αγρινίου. Έχουν στρογγυλό σχήμα, πλούσια γεύση και ζουμερή σάρκα. Είναι διαθέσιμες σε 314ml και 500ml γυάλινο βάζο, αλλά και σε 3lt, 5lt, 8lt και 20lt πλαστικά βαρέλια ή λευκοσιδηρά δοχεία
• Πάστα ελιάς
Η βελούδινη υφή της πάστας από ελιές Καλαμών συνδυάζεται μοναδικά  με ελληνικά βότανα και μπαχαρικά μαζί με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο και δημιουργεί ένα μοναδικό προϊόν για τις σαλάτες, τις σάλτσες, τα σάντουιτς ή ακόμα και ένα νόστιμο dip. Είναι διαθέσιμο σε 125ml βάζο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου