11.11.16

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο που έδειξε το BBC από τη μάχη του ιγκουάνα απέναντι στα φίδια

Στο βίντεο αυτό το μικρό ιγκουάνα δεν καταφέρνει να γλιτώσει – «Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοια ομαδική επίθεση» λένε οι συντελεστές της σειράς Planet Earth
Viral έχει γίνει το βίντεο με την δραματική προσπάθεια επιβίωσης ενός μικρού ιγκουάνα απέναντι σε μια «αγέλη» φιδιών στο νησί Fernandina στα Γκαλάπαγκος.
Μέχρι σήμερα όλοι είχαν δει το βίντεο με την επιτυχημένη, τελικά, προσπάθεια του μικρού ζώου να γλιτώσει από τους θηρευτές του, με το βίντεο από τη σειρά ντοκιμαντέρ Planet Earth του BBC κυριολεκτικά να κόβει την ανάσα.
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό βίντεο που έχει στη διάθεσή του το βρετανικό κανάλι καθώς εκτός από την επιτυχημένη – για το ιγκουάνα – προσπάθεια επιβίωσης, οι εικονολήπτες κατέγραψαν και άλλες σκηνές με τα φίδια αυτή τη φορά να κερδίζουν.
Αυτό που έχει κάνει εντύπωση στους συντελεστές της σειράς είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται on camera η ομαδική επίθεση των φιδιών αν και όπως εξηγούν αυτό δεν είναι μια τακτική κίνηση αλλά μια κίνηση ενστίκτου.
Όπως εξηγούν πάντα ένα θα είναι το φίδι που θα είναι πιο τυχερό και θα σκοτώσει τον υποψήφιο στόχο ενώ δεν θα λείψουν και οι περιπτώσεις που το ένα φίδι θα φάει το άλλο στον «αγώνα» αυτό.
Στο βίντεο ο κάμεραμαν Richard Wollocombe καταγράφει τη σκηνή που ένα επίσης μικρό ιγκουάνα προσπαθεί να ξεφύγει από τους θηρευτές του, όμως η προσπάθειά του δεν στέφεται με επιτυχία καθώς γίνεται βορά στην ομάδα των φιδιών που ξεκινά να το κυνηγά αμά τη εμφανίσει του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου