4.11.16

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ !!! BILD και EBRD - Τέταρτο μνημόνιο και μηδενική ανάπτυξη!


Τέταρτο μνημόνιο και μηδενική ανάπτυξη

Εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία επαναφέρει ο γερμανικός Τύπος, με τη Bild να υποστηρίζει πως «η ελληνική βόμβα χτυπάει», κάνοντας λόγο για επιστροφή της κρίσης και αναφορά στη συζήτηση πολιτικών σε Αθήνα και σε Βερολίνο για τέταρτο μνημόνιο. 

Την ίδια ώρα μηδενική ανάπτυξη φέτος και ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 2% τον επόμενο χρόνο, αντί του 2,7% που προβλέπουν κυβέρνηση και Θεσμοί, «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)
 
Συγκεκριμένα η EBRD σε προβλέψεις της εκτιμά πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής και αναμένεται μηδενική ανάπτυξη φέτος και ανάπτυξη 2% το 2017. Όπως προβλέπει οι επενδύσεις και η εμπιστοσύνη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όμως υπογραμμίζει ότι μία σειρά παραγόντων θα περιορίσει την ανάπτυξη στο 2%. «Στέκεται» στα «αγκάθια» των κόκκινων δανείων, της συνεχιζόμενης λιτότητας και των capital controls, σημειώνοντας πως αυτοί οι παράγοντες «κατά πάσα πιθανότητα θα συγκρατήσουν» την ανάπτυξη στην περιοχή του 2%, όταν η κυβέρνηση και οι Θεσμοί αναμένουν ανάπτυξη 2,7%.
Από την πλευρά του γερμανικού Τύπου στο δημοσίευμά της η Bild αναφέρει πως «σχεδόν ενάμιση χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ελλάδα έλαβε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, και περισσότερα από 86 δισ. ευρώ». «Ωστόσο δεν θα είναι το τελευταίο: Πολιτικοί τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο κάνουν ήδη λόγο για ένα τέταρτο πακέτο, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν έχει προφανώς κανένα ενδιαφέρον να ανακτήσει τα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος που οι συμπατριώτες του διατηρούν σε ξένους λογαριασμούς», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου