24.11.16

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά: Ανησυχία για τα εθνικά θέματα και τη στάση της Αθήνας


Παρέμβαση Σαμαρά: Ανησυχία για τα εθνικά θέματα και τη στάση της Αθήνας

Ανησυχία γιατί ανοίγουν πολλά εθνικά θέματα και ειδικότερα για τη στάση της Τουρκίας με τη διατύπωση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο κ. Σαμαράς διασπίστωσε ότι η χώρα δεν εκπέμπει σταθερότητα και ότι «έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει». Απέδωσε αυτή τη φάση έξαρσης των εθνικών θεμάτων στο ότι η Τουρκία και η Αλβανία «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν», γιατί η Αμερική είναι άγνωστο ακόμη πώς θα κινηθεί, ενώ η Ευρώπη έχει τα προβλήματά της με τις πολλαπλές εκλογές, και εκτίμησε ότι χρειάζεται η Ελλάδα να διατηρεί σταθερή στάση.
Οσον αφορά την αδυναμία συμφωνίας στο Κυπριακό, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι κρίσιμο στοιχείο για να υπάρχει συμφωνία ήταν πάντα το εδαφικό, από την εποχή που ήταν ο ιδιος υπουργός Εξωτερικών, και τότε υπήρχαν οι ιδέες Γκουεγιάρ που αναφέρονταν με λεπτομέρειες σ΄συτό, σημειώσε, προσθέτοντας ότι η περιοχή της Μόρφου είναι πολύ σημαντική και συμβολική. Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, οι διαπργαμτεύσεις πάντα έρχονται και παρέρχονται, ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι σταματάνε.
Απέφυγε να εκτιμήσει αν η χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα στη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές. Περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό που θα εφαρμοστεί από τηην 1η Ιανουαρίου 2017, σε συνδυασμό με αυτά που έρχονται και ό,τι κουβεντιάζεται τώρα, έχουν αντανάκλαση στις σφυγμομετρήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου