5.11.16

Νέα αυστηρότερα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις...

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την επιβολή νέου, πιο αυστηρού, συστήματος προστίμων, για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν «κόβουν» αποδείξεις.
 
Τα ισχύοντα πρόστιμα δεν αποδίδουν, όπως  διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων του καλοκαιριού, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς πολλές επιχειρήσεις συνέχισαν να μην εκδίδουν αποδείξεις.
Επιπλέον, πρόθεση είναι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ποινών και προστίμων για τις κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν είναι υπόχρεες σε ΦΠΑ, όπως σε γιατρούς, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ. Οπως σημειώνει η εφημερίδα, σήμερα, αν εντοπιστεί γιατρός ο οποίος δεν έχει εκδώσει απόδειξη, το μόνο που μπορεί να κάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι σύσταση.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι εξετάζεται να ισχύσουν ξανά τα αυτοτελή πρόστιμα, στις περιπτώσεις των γιατρών και φροντιστηρίων που εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις. Ωστόσο, έχουν γίνει εισηγήσεις να μην ισχύσει το 48ωρο «λουκέτο» για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και γιατρούς, διότι θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον κοινωνικό ιστό της κάθε περιοχής...

iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου