17.11.16

Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στο Πολυτεχνείο !!!

Ο πρωθυπουργός προτίμησε μια ομιλία στην Βουλή για να τιμήσει την ιστορική επέτειο και για πρώτη φορά απέφυγε να μεταβεί στο Πολυτεχνείο, για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν επισήμως

Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν παρών στο Πολυτεχνείο. 
Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, κατέθετε στεφάνι συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ήταν παρών και πέρυσι, καταθέτοντας πρώτη φορά στεφάνι ως πρωθυπουργός.

Φέτος όμως προτίμησε μια ομιλία στην Βουλή για να τιμήσει την ιστορική επέτειο και για πρώτη φορά απέφυγε να μεταβεί στο Πολυτεχνείο, για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν επισήμως, αλλά μπορεί εύκολα κανείς να εικάσει.

Τον πρώτο, τον επικαλέστηκε στην τελετή της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν άντεχε πολιτικά να πάει στο Πολυτεχνείο, όταν πριν από 24 ώρες αντάλλασσε φιλοφρονήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που κάποτε κατήγγειλε.

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε φέτος στο Πολυτεχνείο κι ήρθε στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης φορά, υποτίθεται, Αριστεράς, να χειροκροτεί μαζί με τους Γλύξμπρουργκ τις αναφορές Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη Δημοκρατία, αυτών των δυνάμεων δηλαδή, που στήριξαν τη χούντα στην Ελλάδα, που στηρίζουν και σήμερα πολέμους και επεμβάσεις σε όλο το κόσμο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Όμως υπάρχουν κι άλλοι άλλοι λόγοι, που ενδεχομένως να οδήγησε τον κ. Τσίπρα στην απόφαση να μην καταθέσει φέτος στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Κι αυτοί, είναι λόγοι ασφαλείας.

Πέρυσι που είχε καταθέσει στεφάνι για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, η Αστυνομία του είχε συστήσει να το κάνει νωρίς, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων από τους γνωστούς ταραξίες της πλατείας Εξαρχείων.

Ο πρωθυπουργός πήγε να καταθέσει το στεφάνι του στις εννιά το πρωί. Αλλά επειδή η είδηση είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας σχεδόν φυγαδεύτηκε από τον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να κάνει δηλώσεις, επειδή είχαν ήδη καταφθάσει διαδηλωτές που τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο κίνδυνος επεισοδίων, ήταν ίσως ο πραγματικός λόγος που ο πρωθυπουργός αποφάσισε φέτος να μην μεταβεί στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι, αρκούμενος στην ομιλία του που πραγματοποίησε στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου