12.11.16

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ: Εργαζόμενοι, λαός και νεολαία να «υποδεχτούν» αγωνιστικά τον Ομπάμα


ΚΚΕ: Εργαζόμενοι, λαός και νεολαία να «υποδεχτούν» αγωνιστικά τον Ομπάμα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο τον ελληνικό λαό «να τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέπτεται τη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι επιθετικοί σχεδιασμοί των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή μας, με την ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας και με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται από την ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ και τους άλλους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της νεολαίας». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό, όχι μόνο γιατί στρώνει "κόκκινα χαλιά" και ετοιμάζεται να καλωσορίσει τον ηγέτη μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, που ευθύνεται για πολέμους, επεμβάσεις, θανάτους αμάχων και αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων, αλλά και γιατί κοροϊδεύει, λέγοντας ότι, από την επίσκεψη Ομπάμα μπορούν δήθεν να προκύψουν οφέλη για τον ελληνικό λαό, όπως για παράδειγμα μια αμερικανική παρέμβαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας πως «η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική». «Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει ως επίκεντρο την παραπέρα συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και με επίκεντρο τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγορών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας».
Το ΚΚΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και με το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις όποιες διαφορές τακτικής. Όπως θα συνεχιζόταν κι αν πρόεδρος εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον»
Επικρίνει την κυβέρνηση ότι «με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ», «αποσιωπά ότι προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν» και «προσπαθεί να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία), υπηρετώντας το στόχο του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή». «Από αυτές τις εξελίξεις, μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «πρόκληση για τον λαό και την νεολαία» την επίσκεψη Ομπάμα τις ημέρες εορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και τονίζεται η αναγκαιότητα εργατική-λαϊκή κινητοποίηση και διεθνής αλληλεγγύη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου