9.11.16

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ !

Συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες 
- Το όριο για τη νίκη ήταν 270 - Επικράτησε στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες στις αμερικανικές εκλογές ενώ χρειαζόταν 270 για να αναδείχθει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πρώτο τη νίκη του Τραμπ ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το Associated Press μέσω Twitter.
O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατέκτησε τη νίκη εξασφαλίζοντας την πρωτιά στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, η Φλόριντα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.
Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν επίσης την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Αν και η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να κάνει επίσημα δηλώσεις από το εκλογικό της «στρατηγείο», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του NBC Κέλι Ο' Ντόνελ, η υποψήφια των Δημοκρατικών επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.
Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα
Oι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη και εμπιστεύτηκαν το άγνωστο ανατρέποντας όχι μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που προέβλεπαν την νίκη, έστω και οριακά, της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές.
Ποιοι ήταν όμως οι παράγοντες που συντέλεσαν στην πανωλεθρία της Χίλαρι; Για ποιο λόγο ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον άγνωστο πολιτικά και χειμαρρώδη στο λόγο του αντισυστημικό, Nτόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο που ενώ διατυμπάνιζε ότι τα βάζει με το κατεστημένο, είναι ο ίδιος άνθρωπος του κατεστημένου;

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ:  
1. Η Χίλαρι δεν κατάφερε να επικρατήσει στις κρίσιμες "swing states" , όπως είναι η Φλόριντα, η Αιόβα και το Ουισκόνσιν. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε με θέρμη την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι Αμερικανοί γύρισαν την πλάτη στους Δημοκρατικούς που βρίσκονταν στην εξουσία επί οκτώ χρόνια (δύο θητείες) και αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σ΄έναν άνθρωπο που δεν έχει πολιτικό παρελθόν.  
2. Μετά τις δύο προεδρικές θητείες των Δημοκρατικών θα ήταν επανάσταση να είχε και τρίτη θητεία το Δημοκρατικό Κόμμα.
3. Οι μαύροι φέρεται να μην προτίμησαν την υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα όπως επίσης οι λευκοί, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, όπως για παράδειγμα οι ανθρακωρύχοι, ψήφισαν δαγκωτό Τραμπ. Όμως, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε και σημαντικό ποσοστό των λευκών που ήθελε αλλαγή.
5. Το γεγονός ότι στο πάρα... πέντε της κάλπης, ο επικεφαλής του FBI , Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου έρευνα για την προσωπική αλληλογραφία της Χίλαρι, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για την πρώην "Πρώτη Κυρία" των ΗΠΑ.
6.Οι Αμερικανοί που δεν είχαν ψηφίσει τις τελευταίες εκλογές αλλά αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν, φαίνεται πως προτίμησαν τον Αμερικανό Μίδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου