8.11.16

Δήμαρχος "δείχνοντας" κύκλωμα, καλεί ΕΛΑΣ και ΣΔΟΕ κατά την δημοπρασία τεχνικού έργου!

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Αρ. Βασιλόπουλος
Σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη ενέργεια, σε μία πολύ συνηθισμένη ωστόσο διαδικασία, αυτή της δημοπράτησης δημοτικού έργου, “προχώρησε” ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αριστείδης Βασιλόπουλος, σήμερα το πρωί, όταν ενόψει δημοπρασίας για την ανακατασκευή πεζοδρομίων στον Καλλικρατικό Δήμο, ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ότι, εργολάβοι μοιράζουν επιταγές (!) σε συναδέλφους τους για να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό, να μείνουν πέντε μετά από κλήρωση (!) και στη συνέχεια να καταθέσουν συμφωνημένες προσφορές (!), με στόχο το μέγιστο του οικονομικού οφέλους γι’ αυτούς. Ο Δήμαρχος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, παρευρέθηκαν έξω από τον τόπο της δημοπράτησης και ενημέρωσαν τους μετέχοντες στη διαδικασία πως, σε περίπτωση που παρατηρηθεί το «γνωστό κόλπο» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος στη σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - θα ζητήσουν την αυτόφωρη δίωξή τους.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, στην δημοπράτηση να συμμετάσχουν οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων και το έργο να δίδεται με μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, προς όφελος του Δήμου και φυσικά των δημοτών.
«Σύσσωμη η δημοτική αρχή ήμασταν εκεί από νωρίς το πρωί. Ενημερώσαμε την αστυνομία και τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος και διαμηνύσαμε στους εργολάβους ότι αν δούμε χαρτάκια, κληρώσεις μεταξύ τους και άλλες ύποπτες κινήσεις θα ζητούσαμε την αυτόφωρή τους δίωξη.
 Όλα αυτά στις πλάτες και κυρίως με τα λεφτά του λαού της πόλης μας.
Τελικά; Ανέβηκαν οι περισσότεροι, κατέθεσαν προσφορά και ο διαγωνισμός κατέληξε σε κάποιον που κατέθεσε 57%...», σχολίασε ο Δήμαρχος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου