29.11.16

Στα "Κάγκελα " οι διοικήσεις των Νοσ. Καλαμάτας & ΚΑΤ με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στο στόχαστρο βάζουν  την ΠΟΕΔΗΝ, δύο διοικήσεις νοσοκομείων του ΚΑΤ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας , καθώς όπως αναφέρουν, οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας για ασφυκτική κατάσταση στα ΤΕΠ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσ. Καλαμάτας και της 6ης ΥΠΕ
Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας και της 6ης ΥΠΕ αναφέρει τα εξής:
«Και ξαφνικά χθες η ΠΟΕΔΗΝ ανακάλυψε πρόβλημα στην λειτουργία του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Μάλιστα.
Δεν εξυπηρετούνται λέει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, «οι εξωτερικοί ασθενείς όπως επίσης και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς......... Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών ειδικοτήτων.......».
Καλώς τα παιδιά και ας άργησαν. Μόνο που από την φόρα που έχουν πάρει μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα και αυτά που αναφέρουν ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Το παράδοξο δε είναι, ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει διαφορετική άποψη για τα ΤΕΠ και μάλιστα έχει εκφραστεί και πολύ θετικά στη Διοίκηση μετά βέβαια και τον λειτουργικό-χωροταξικό ανασχεδιασμό που έλαβε χώρα στην αρχή της χρονιάς.
Τώρα ποιοι εξωτερικοί ή νοσηλευόμενοι ασθενείς δεν εξυπηρετήθηκαν ή σε ποιες βασικές ειδικότητες ιατρών έχουμε λιγοστούς ιατρούς ή ποιες ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, μόνο μία ΠΟΕΔΗΝ θα μπορούσε να μας απαντήσει.
Έλεος λοιπόν κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
....και πάντως σας παρακαλούμε θερμά, αφήστε έξω από τα παιχνίδια σας το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τους ανθρώπους του.
Διοίκηση και Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως μια γροθιά έχουν αποδείξει χρόνια τώρα, ότι και τα πραγματικά προβλήματα γνωρίζουμε αλλά και λύσεις σε αυτά ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ξέρουμε να δίνουμε».

Σε απάντηση του δελτίου τύπου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη νοσηλεία ασθενών στα ΤΕΠ και βάσει των στοιχείων των Διευθυντών των ΜΕΘ του ΚΑΤ, ο Διοικητής Νικόλαος Κοντοδημόπουλος αναφέρει τα κάτωθι:
«Το Νοσοκομείο ΚΑΤ διαθέτει Τμήμα Αναζωογόνησης, στο οποίο νοσηλεύτηκαν το 2015 130 βαρέως πάσχοντες ασθενείς και το 2016 μέχρι σήμερα, 84. Οι ασθενείς στο Τμήμα Αναζωογόνησης δεν “παρκάρονται”, αλλά νοσηλεύονται με ασφάλεια και παρακολουθούνται από τους θεράποντες Ιατρούς, τους Ιατρούς της Αναζωογόνησης και τους Ιατρούς της εφημερεύουσας ΜΕΘ. Μεταφέρονται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στις ΜΕΘ του ΚΑΤ συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών.
Είναι σαφές ότι το Τμήμα Αναζωογόνησης “σώζει ζωές” και οι βαρέως πάσχοντες “δεν κινδυνεύουν”, διότι το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο και παρέχει εντατική παρακολούθηση και νοσηλεία.
Σε ότι αφορά την λειτουργία των ΤΕΠ, το 2016 έχουν προέλθει περίπου 88.000 ασθενείς μέχρι σήμερα».


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου