25.11.16

«Χρυσή« διαθήκη επιχειρηματία κάνει εκατομμυριούχο κάθε κάτοικο του χωριού του

Οι περίπου 80 κάτοικοι του μικρού χωριού Cerezales del Condado στην Ισπανία έγιναν όλοι εκατομμυριούχοι μέσα σε μια στιγμή. 
Τη στιγμή που άνοιξε η εκκεντρική διαθήκη του διάσημου Antonino Fernández.
Ίσως να μην είναι τόσο γνωστό το όνομά του αλλά όλοι ξέρουμε το προϊόν που τον έκανε διάσημο: τη μπίρα Corona.
Το Cerezales del Condado είναι η γενέτειρα του Fernández, ο οποίος αγαπούσε πολύ το χωριό του. Γεννήθηκε σε οικογένεια με 13 παιδιά- ήταν το 11ο- και μετανάστευσε στο Μεξικό το 1949 σε ηλικία 32 ετών.
Έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της ζυθοποιίας που παράγει την Corona. Πέθανε τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών κι ενώ είχε ήδη γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Σύμφωνα με τη διαθήκη του, σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τους κατοίκους του Cerezales. Με μια απλή διαίρεση καταλαβαίνουμε πως ο κάθε ένας κάτοικος θα δει στο τέλος του τραπεζικού του λογαριασμού να προστίθενται πολλά μηδενικά.
Ο Fernández γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1917, πάμφτωχος, και σε ηλικία 14 ετών αναγκάστηκε λόγω της ανέχειας των γονιών του να αφήσει το σχολείο. Μετά τον ισπανικό εμφύλιο μετακόμισε στην πόλη Leon όπου παντρεύτηκε τη σύζυγό του Cinia González Díez. Το 1949 ο θείος της γυναίκας του, ιδιοκτήτης της Grupo Modelo, προσκάλεσε το ζευγάρι να μετακομίσει στο Μεξικό και ο Fernández άρχισε να δουλεύει την αποθήκη της ζυθοποιίας.
Άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει δουλεύοντας σε ολοένα υψηλότερες θέσεις και το 1971 έγινε διευθύνων σύμβουλος συμβάλλοντας στη διάδοση της Corona όχι μόνο στο Μεξικό, όπου είναι η πιο δημοφιλής μπίρα, αλλά και στην ανάδειξή της σε εξαγωγικό «φαινόμενο». Έμεινε στη θέση αυτή έως το 1997 και ως πρόεδρος του ΔΣ έως το 2005 παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλης τον ανιψιό του Carlos Fernández González.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Corona Extra είναι δεύτερη εισαγόμενη μπίρα στις ΗΠΑ με πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων.
«Δεν είχαμε ποτέ λεφτά στο παρελθόν, δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς τον Antonino», σχολίασε στην εφημερίδα ο Maximino Sanchez, ιδιοκτήτης του μοναδικού μπαρ του χωριού.
Ο Fernández ήταν γνωστός φιλάνθρωπος- είχε βραβευτεί για την προσφορά του από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος- και δεν ξέχασε ποτέ τη γενέτειρά του. Στην πόλη Leon ίδρυσε την οργάνωση Soltra που προσφέρει εργασιακές ευκαιρίες σε ανθρώπους με αναπηρίες. Παρόμοια εταιρεία λειτουργεί και στο Μεξικό. Ίδρυσε επίσης και το «Cerezales Antonino y Cinia Foundation» στην πατρίδα του το 2009, για να υποστηρίξει την αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Ωστόσο μόνο μετά το θάνατό του οι κάτοικοι της γενέτειράς του συνειδητοποίησαν πόσο πολύ αγαπούσε το χωριό του, όπου θα ανοίξει και πολιτιστικό κέντρο- με χρηματοδότηση από την κληρονομιά του- και μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 300 εργαζόμενους.
SDATADT4 SDATADT3 SDATADT2 SDATADT1

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου