19.11.16

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ: Κάνει μήνυση ο… ασθενής! Τι συνέβη


tsigara

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ασθενής που εικονίζεται στα πακέτα των τσιγάρων και λειτουργεί αποτερεπτικά για τους καπνιστές, όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά προτίθεται να καταθέσει και μήνυση για την συγκεκριμένη εικόνα.
Όπως λέει ο ίδιος η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια του, προέρχεται από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο παρελθόν, όχι όμως για κάποια πάθηση που ήρθε ως αποτέλεσμα καπνίσματος, αφού ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του!
Ο άνδρας της φωτογραφίας είναι από την Ισπανία και είδε ξαφνικά χωρίς να έχει δώσει την έγκριση του, να χρησιμοποιείται η φωτογραφία του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντικαπνιστικής καμπάνιας.
Το περιστατικό συνέβη στη Γαλικία της Ισπανίας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Ο 54χρονος – όπως ΄σημειωνεται στο  tvxs.gr – νοσηλευόταν εκεί για κάποιο πρόβλημα που είχε παρουσιάσει στη μέση του και κάποιος από το ιατρικό προσωπικό τον φωτογράφισε εν αγνοία του.
Μη καπνίζοντας μάλιστα δεν συνειδητοποίησε ότι «κοσμεί» τα ευρωπαϊκά πακέτα τσιγάρων παρά μόνο όταν ένας φίλος του αγόρασε ένα και τον είδε. Το μήνυμα στη συγκεκριμένη διαφήμιση ήταν «Fumar provoca embolias e invalidez», δηλαδή «το κάπνισμα προκαλεί εμβολές και αναπηρία».
Πλέον, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγε ο 54χρονος άνδρας, ενώ απ’ το νοσοκομείο έγινε γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου