1.11.16

Συνέβη κι αυτό! Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ καταδίωξαν φρουρούς κορυφαίας πολιτικού

Άνδρες της ομάδας Δίας καταδίωξαν και επιχείρησαν να συλλάβουν συναδέλφους τους που φρουρούν κορυφαία πολιτικό της αντιπολίτευσης.
Το περιστατικό συνέβη στις 24 Οκτωβρίου στη Βούλα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα», οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν μοτοσικλετιστή ο οποίος διαπίστωσαν ότι έφερε όπλο σε εμφανές σημείο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον δικυκλιστή να σταματήσει, αλλά εκείνος διέφυγε αναπτύσσοντας ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Όπως παρατήρησαν οι αστυνομικοί τον μοτοσικλετιστή ακολουθούσε από διακριτική απόσταση κι έναν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ΔΥο ακόμη άτομα.
Τελικά ακολούθησε μία κινηματογραφική καταδίωξη στους δρόμους της Βούλας μέχρι οι άνδρες της ΔΙΑΣ να ακινητοποιήσουν τον μοτοσικλετιστή με το όπλο.
Ο οπλοφόρος άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και να απειλεί τους αστυνομικούς ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και στο μεταξύ σταμάτησαν στο σημείο.
Εφόσον οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κίνησαν τις διαδικασίες σύλληψης του μοτοσικλετιστή, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αποκάλυψαν στους συναδέλφους τους ότι είναι επίσης αστυνομικοί - μέλη της φρουράς μίας σημαντικής πολιτικού, κόμματος της αντιπολίτευσης. Ζήτησαν στη συνέχεια από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να φύγουν πλέον από το σημείο που είχαν ακινητοποιηθεί για να παραλάβουν την πολιτικό που φρουρούσαν, η οποία τους περίμενε.
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ. να προβεί στις αρμόζουσες υπηρεσιακές ενέργειες για απείθεια, ωστόσο αντ’αυτού αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών, να ζητηθούν «συγγνώμες» και το συμβάν να εξαϋλωθεί με εσωυπηρεσιακό συμβιβασμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου