28.11.16

Με μεγάλη συμμετοχή η Δημοτική Συνέλευση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσήνης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η Δημοτική Συνέλευση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσήνης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεσσήνης. 
Αναλύθηκε εκτενώς η υφιστάμενη κατάσταση της χώρας, αποτυπώθηκε το πλήρες αδιέξοδο σε κάθε επίπεδο που έχει επέλθει με πλήρη υπαιτιότητα της παρούσας κυβέρνησης. 
Αναλύθηκε ο ρόλος και οι δυνατότητες της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη υπό τις παρούσες συγκυρίες. Τονίστηκε πως ο αυτόνομος ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να αποτελέσει καταλύτη των ευρύτερων εξελίξεων για την χώρα. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι θέσεις που ανέπτυξε η Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις και το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ανάπτυξη της Οικονομίας, τα Κόκκινα Δάνεια, την Συνταγματική Αναθεώρηση, την Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Υγεία, την Δικαιοσύνη, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.
Αποτιμήθηκε η κατάσταση του Δήμου τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες αλλά και το μεγάλο θέμα που αφορά την δακοπροσβολή και τις εξελίξεις στο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη και παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει έως τώρα αναλάβει η Νομαρχιακή Επιτροπή φέρνοντας 5 ερωτήσεις στην Βουλή για τα αντίστοιχα ζητήματα. Τέλος συμφωνήθηκε σε 4 μήνες από τώρα να επαναληφθεί η διαδικασία στο πλαίσιο επικαιροποιήσης των θέσεων, καταγραφής προβλημάτων και οργανωτικής ενίσχυσης.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται αντίστοιχες συνελεύσεις σε Καλλικρατικούς και Καποδιστριακούς Δήμους.   
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Μεσσήνης για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου