8.11.16

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ .....ΦΟΥΛ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται τα πράγματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Διοίκησης που έχουν τεθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Καθημερινά Διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη  εργάζονται μεθοδικά και συντονισμένα  παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη όλων των δρομολογημένων έργων και παρεμβάσεων. 

Πρώτον, ψηλά στο πίνακα των προτεραιοτήτων βρίσκεται η ολοκλήρωση της προμήθειας του νέου σύγχρονου στεφανιογράφου που αποτελεί δωρεά των τριών Ιδρυμάτων, Νιάρχου-Καρέλια-Κωνσταντακόπουλου. Ήδη αυτές τις ημέρες παραλαμβάνονται οι προσφορές από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου και μέχρι τέλος Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Δεύτερη παρέμβαση αποτελεί η έναρξη των εργασιών το δεύτερο 15νθήμερο του Νοέμβρη ενός Φ/Β σταθμού  20kwp στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων  με την χρήση ΑΠΕ. Ήδη μέσα στην εβδομάδα υπογράφεται η σχετική σύμβαση με το ΔΕΔΔΗΕ.

Τρίτον, προχωρούν οι διαδικασίες του έργου της αυτό-διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων. Ήδη η προμήθεια του εξοπλισμού εντάχθηκε στο ΠΠΥΥ 2015 και τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται ο σχετικός διαγωνισμός. Εξοικονόμηση πόρων 120.000€ ετησίως.

Τέταρτον  με ταχείς ρυθμούς κινείται η ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών 5 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται  η αξιολόγηση των ενστάσεων και από την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τα συμβούλια κρίσεων-προσλήψεων. Παράλληλα προχωρά και η διοικητική διαδικασία (ΚΕΣΥΠΕ κλπ) για την ανακατανομή-μετατροπή 3 θέσεων ιατρικού προσωπικού σε θέσεις  ΤΕΠ με στόχο μέσα στο 2017 να στελεχωθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Πέμπτον, συνεχίζεται ο αρχιτεκτονικός και λειτουργικός ανασχεδιασμός στον ισόγειο χώρο, που προσφέρει καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή-συνοσό. Επόμενος σταθμός η  κύρια είσοδος και ο χώρος υποδοχής του Νοσοκομείου. Ήδη τα φωτορεαλιστικά σχέδια-μελέτες είναι έτοιμα και αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες.

Έκτον, μείζων ζήτημα για την Διοίκηση αποτελεί η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων και η έκδοση οικοδομικής άδειας της προσθήκης ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μέχρι τέλη του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

Έβδομον, είναι όλα έτοιμα έχοντας και την έγκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η ένταξη σε κοινοτικό πρόγραμμα της πρότασης της Διοίκησης για τα Έξυπνο Ψηφιακό Νοσοκομείο.

Όγδοων, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ωρίμανση της πρότασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση του φωτισμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόταση η οποία θα ενταχθεί στο ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ και θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων ετησίως 180.000€.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου