«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

8.11.16

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση – Κάλεσμα                                   
Συνάδελφοι αγρότες

 
Σε επιστολή μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  την 25η Αυγούστου 2016
σημειώναμε τον εμφανή κίνδυνο να μειωθεί η παραγωγή κάτω από το 50 % και να αλλοιωθεί η ποιότητα του ελαιολάδου και απαιτούσαμε να δοθούν άμεσα  χρήματα ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών. Επίσης διευκρινίζαμε πως σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παρακράτηση για τον δάκο σε κανέναν αγρότη, αλλά θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την κατεστραμμένη παραγωγή.
Οι φόβοι που εκ των προτέρων είχαμε εκφράσει επαληθεύτηκαν και τώρα που η ελαιοσυγκομιδή αρχίζει  βρισκόμαστε απέναντι σε μία ολοσχερής καταστροφή της παραγωγής μας λόγω της εγκατάλειψης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υπηρεσίες της περιφέρειας της οργανωμένης δακοκτονίας.
Η ζημιά σε χιλιάδες δέντρα έχει ήδη ξεπεράσει το 50 %
Σε επιστολή μας που στείλαμε σήμερα προς το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων θέσαμε ως μείζον αίτημά μας την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει για όλα τα ζημιογόνα αίτια που πλήττουν τις καλλιέργειες στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στους πληγέντες.
Τους καλέσαμε να καταγράψουν άμεσα την καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή και να μας αποζημιώσουν έγκαιρα και όχι με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου όπως ισχύει σήμερα.
Ζητήσαμε από την επόμενη σεζόν να εξεταστεί ένα διαφορετικό πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα.
Και βέβαια να σταματήσει κάθε σκέψη και σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ και για επιπλέον χρέωση ώστε να καλύπτεται η παραγωγή από αίτια όπως ακαρπία,  κλπ.

Συνάδελφοι αγρότες. 
Μαζικά και οργανωμένα, να μην αποδεχτούμε την παρακράτηση που γίνεται υπέρ δακοκτονίας μέσω της έκθλιψης του ελαιοκάρπου στα ελαιουργεία. Μην πληρώνουμε  ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας, μία κυβέρνηση η οποία συνεχίζει της αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων και χωρίς κανέναν δισταγμό ψηφίζει νέα φορομπηχτικά και αντιλαϊκά μέτρα, δημιουργώντας έτσι όλες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τις οικογένειες μας στην εξαθλίωση.
Αν δεν αντισταθούμε τώρα, αύριο θα ξεκληριστούμε.
Με αποφασιστικότητα και μαζικότητα στους αγροτικούς συλλόγους και οργάνωσή νέων συλλόγων σε κάθε κεφαλοχώρι , σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τους νέους που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε ριζικές λύσεις στα προβλήματά μας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου