19.11.16

Από Μέρκελ μέχρι... Κιμ Γιονγκ Ουν ! Και οι μεγάλοι ηγέτες έχουν τα...παρατσούκλια τους!

Με αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, του ανθρώπου με τα... 1.000 ψευδώνυμα, αποκαλύφθηκαν και άλλα για μεγαλύτερους ηγέτες του πλανήτη.
Και δεν είναι και λίγα, αλλά... πολλά αυτά για πολλούς προέδρους και πρωθυπουργούς ανά τον κόσμο.
Νιγηρία
Ο πρόεδρος Μαχαμάντου Μπουχάρι «κέρδισε» το όνομα «Baba Go Slow», διότι έκανε αρκετούς μήνες για να διορίσει την κυβέρνηση του και το μόνο που έκανε γρήγορα ήταν να διορίσει τον... εαυτό του υπουργό πετρελαίου.
Κίνα
«Βig Daddy Xi» λένε τον πρόεδρο. Γιατί έτσι; Σε αυτή την πολιτική μετάβαση ο Σι Τσινπίνγκ θέλει να γίνει στην χώρα ο νέος Μάο.
Βόρεια Κορέα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τα... πάντα στην χώρα. Τον χαρακτηρίζουν και ως «Kim Fatty III» γιατί είναι παχουλός ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας. Βεβαίως η κυβέρνηση του διώκει όσους χρησιμοποιούν αυτόν τον χαρακτηρισμό και το έχει απομακρύνει από το «τοπικό» διαδίκτυο.
Γερμανία
«Mutti» ή «Mommy» αναφέρουν την Μέρκελ, καθώς οι ψηφοφόροι την έχουν σχεδόν... αγκαλιάσει ως μητέρα τους. Τρεις θητείες έχει κάνει ως Καγκελάριος, ετοιμάζεται για ακόμη μία το επόμενο έτος και όλα δείχνουν ότι είναι εδώ και θα... μείνει
Ιταλία
Ξεκίνησε ως αουτσάιντερ ο Ρέντσι στην χώρα και κέρδισε το όνομα «The Scrapper» για τις υποσχέσεις του ότι θα... σπάσει το πολιτικό σύστημα. Τον Δεκέμβριο με το δημοψήφισμα θα μάθει και ο ίδιος αν αξίζει το όνομα του και αν τελικά τον στηρίζουν ακόμη οι Ιταλοί.
Καναδάς
«Little Potato» τον φωνάζουν οι Κινέζοι. Ο Τρυντό υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου, έχει μεγάλες συμφωνίες με την Κίνα. Ο πρωθυπουργός του Καναδά τελευταία είναι δημοφιλής και στην Κίνα έχει... έρεισμα.
Ρωσία
Ισως να έχει και περισσότερα ψευδώνυμα και από τον Τραμπ. Ο Πούτιν στην εποχή του στην KGB τον φώναζαν «Pale Moth», ενώ λόγω του λείου δέρματος του τελευταία τον ανέφεραν και «Botox». «Pootie Poot» τον είπε ο Τζορτζ Μπους, ενώ τελευταία στις ΗΠΑ κυκλοφορεί και ως «Puppet Master».
Μεγάλη Βρετανία
Τον Κάμερον τον αποκαλούσαν «Dave», ενώ για την Τερέσα Μέι έμεινε το «bloody difficult women» που είχε πριν αντικαταστήσει τον Κάμερον στην πρωθυπουργία και με το Brexit να... έρχεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου