11.11.16

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρου με βροχές και χαλάζι


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρου με βροχές και χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση καιρού προβλέπει από απόψε η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία.Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προειδοποιεί πως η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μπορεί τοπικά να συνοδευτούν και από χαλάζι, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σάββατο (12-11-2016)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Θεσσαλία. Από το απόγευμα σταδιακά θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η Θράκη, και τα νησιά στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

2. Κυριακή (13-11-2016)
Τις πρώτες πρωινές ώρες, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου