30.11.16

Φλερτάρει με την αποφυλάκιση η μαύρη χήρα της Ερμιονίδας!

Με την αποφυλάκιση, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, πριν από το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας «φλερτάρει» η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ναυτικού συζύγου της Δήμητρα Βούλγαρη.

Η 38χρονη, που είχε προφυλακιστεί στις 29 Ιουλίου 2015 για τη δολοφονία του 42χρονου Θανάση Λάμπρου, συμπληρώνει 18 μήνες εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα στα τέλη Ιανουαρίου 2017, οπότε θα πρέπει να βγει εκτός φυλακής, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη.
Το σενάριο δεν είναι απίθανο, αφού οι συνεχείς εντάσεις στο ακροατήριο στα δικαστήρια Τρίπολης, οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης της χήρας και της πολιτικής αγωγής, αλλά και οι αιτήσεις εξαίρεσης και αποχής που υποβλήθηκαν από την πλευρά της κατηγορουμένης και την πρόεδρο της έδρας, αντίστοιχα, καθυστερούν την ακροαματική διαδικασία.
Στις 15 Νοεμβρίου άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του 42χρονου ναυτικού και έπειτα από τρεις συνεδριάσεις έχουν εξεταστεί μόλις τρεις μάρτυρες (η ανήλικη κόρη του ζευγαριού, ένας αστυνομικός και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη). Ωστόσο, οι υψηλοί τόνοι που επικρατούν εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, ενώ χθες, οπότε επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνεδρίαση, το δικαστήριο διέκοψε ξανά για τις 5 Δεκεμβρίου λόγω ασθένειας της προέδρου.
Εξοργισμένοι οι συγγενείς
Οι καθυστερήσεις έχουν εξοργίσει τους συγγενείς του θύματος, με τον πατέρα του Θανάση Λάμπρου να ξεσπά: «Μου φαίνεται ότι το καθυστερούν επίτηδες για να βγει έξω!» Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του ναυτικού Γιώργος Γεωργόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο αποφυλάκισης, προσπαθώντας όμως να χαμηλώσει τους τόνους: «Πρόβλημα δεν δημιουργείται ακόμη και αν περάσει το 18μηνο. Ωστόσο, δεν συνηθίζεται, ούτε γίνεται συχνά να παρέρχεται το 18μηνο όταν έχουμε προσωρινή κράτηση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει πάλι η δίκη, θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία, γιατί έρχονται Χριστούγεννα και γιορτές και, αν περάσουμε στο νέο έτος, τα πράγματα γίνονται πολύ πιεστικά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου