11.11.16

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ»


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη ,του Συνεργάτη του κ. Γεώργιζα Ιωάννη, του Ειδικού  Γραμματέα κ. Γκανούλη Ιάκωβου, καθώς και της κας Μπίλη Βασιλικής , σχετικά με την ένταξη της Κορώνης στους οικισμούς Γ’κατηγορίας (δηλαδή οικισμών πάνω από 2000 κατοίκους), έτσι ώστε το έργο που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό της Κορώνης να περάσει γέφυρα ως έργο στο νέο ΕΣΠΑ, ένα έργο προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ περίπου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία πράξη πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του.

 Ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γκανούληςαφού τους καλωσόρισε, διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά για την υλοποίηση του έργου ώστε να σταλεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ και να γίνει η οριστική του ένταξη. 
Στην συνέχεια, οΔήμαρχος κ. Καφαντάρης προσκάλεσε τον Ειδικό Γραμματέα να επισκεφθεί την Κορώνη στο άμεσο μέλλον ώστε να δει από κοντά την αναγκαιότητα της κατασκευής αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού και περιβαλλοντολογικούέργου που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Δ. Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: «Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που οραματιστήκαμε και σχεδιάζουμε οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών  για την κατασκευή του. Έτσι, πρόκειται ουσιαστικά να ολοκληρωθεί πλήρως η προστασία των παράκτιων περιοχών του δήμου μας με βιολογικό καθαρισμό και φυσικά θα δοθεί η μεγάλη ώθηση που χρειάζεται η Κορώνη για να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου