5.11.16

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως

Σοβαρά τώρα. Φάγαμε τόσες εβδομάδες για έναν ανασχηματισμό της πλάκας; 
Για να αυξήσει ο ακομβίωτος Πάνος τις θέσεις του στο υπουργικό συμβούλιο; 
Για να σπάσει υπουργεία και να βολέψει τους κολλητούς; Για να διώξει τον Φίλη και τον Σκουρλέτη και τελικά ο δεύτερος του πήρε το σκάλπ γιατί ο Τσίπρας φοβάται τους 53; Έκανε ανασχηματισμό για να βάλει στην Ανάπτυξη έναν άνθρωπο που μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και ήταν κολλητός του Βαρουφάκη όπου μαζί με τον Γκαλμπρέιθ ετοίμαζαν το «σχέδιο Β;» Έκανε «αναδόμηση» για να φτιάξει μια... ολιγομελή και συμπαγή ομάδα από 50 παρά ένα υπουργούς; Αν χρειαζόταν τόσο καιρό για να αποφασίσει ποιους θα βάλει, τότε δεν σώζεται η χώρα ούτε με σφαίρες. «Ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», χαρακτηρίζει το νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό με σχόλιο του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έτσι το λέει γιατί εμείς το λέμε κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως καθώς αυτό το σχήμα όχι μόνο δε βγαίνει αλλά θα αποτύχει παταγωδώς; Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ήταν επιτυχημένος ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης και τους κράτησε; 
Αυτοί υπογράφουν ακόμη και τις χαρτοπετσέτες που τους δίνει η Βελκουλέσκου για ποια επιτυχία μιλάμε; Ο Κατρούγκαλος, ένα βήμα πριν να φάει ξύλο από τους συνταξιούχους ουσιαστικά πήρε και ο ίδιος...σύνταξη αφού στο Εξωτερικών που πήγε μόνο ταξίδια χωρίς αντικείμενο θα κάνει. Ο κολλητός Νίκος Παππάς δείχνει ότι ο Τσίπρας είναι αμετανόητος. Του έφτιαξε μια θέση Ψηφιακής Πολιτικής και του ξανάδωσε τα Μέσα Ενημέρωσης, εκεί που έγραψε χρυσές σελίδες πολιτικής επιτυχίας. Αντί να παραιτηθεί ο ίδιος για την ξεφτίλα του συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Ίσως δε με τα ψηφιακά μέσα που έχει να ασχοληθεί με το... facebook, εκεί μπορεί κάλλιστα να παίξει τον... Παππά. Δεν το συζητάμε για τους συνταξιούχους της κυβέρνησης μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη και μπάρμπα Γιάννη Δραγασάκη. Αν υπήρχε υπουργείο... καφενείου θα ήταν οι πρώτοι στην πρέφα και το φρεντοτσίνο. Στο Εργασίας πήγε μια παγκοσμίως άγνωστη όμορφη νεαρά, 31 ετών, η κ. Αχτσιόγλου προφανώς γιατί εκτίμησαν τα... ταλέντα της. 
Μπορεί να είναι άξια, μένει να δούμε τη δουλειά έχει ένα μειράκιον με τα καυτά θέματα των 80άρηδων. Ο Νίκος Τόσκας θεωρείται πετυχημένος και τον κράτησαν στο Δημόσιας Τάξης. Εκτίμησαν προφανώς ότι οι μπαχαλάκηδες καίνε κάθε Παρασκευή τα Εξάρχεια, τραυματίζουν αστυνομικούς αλλά δεν φτάνουν στο Μαξίμου. Επίσης ότι οι Ρουβίκωνες έχουν κάνει ομάδες πολιτοφυλακής. Η Όλγα Κιμ Γεροβασίλη πάει στη Διοικητική Ανασυγκρότηση. Τι να ανασυγκροτήσει μια παντελώς αποτυχημένη και μισητή πλέον υπουργός; Για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ανάπτυξης τα είπαμε. Κολλητός του Βαρουφάκη, στο περίεργο ινστιτούτο Levy. Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» είχε επίσης δηλώσει: «Η δική μου άποψη είναι ότι η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος, αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας». Τι να πει κανείς; Ο Βαρουφάκης πέθανε, ζήτω ο Βαρουφακισμός. Ο Φίλης εκδιώχθηκε ουσιαστικά από τον Ιερώνυμο. Δεν πέρασαν οι απόψεις των αριστεριστών που ήθελαν σύγκρουση με την Εκκλησία. Για να δούμε. Θα κάνει και ο Φίλης αριστερή αντιπολίτευση; Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κοντονής! Γιατί άραγε; Καθάρισε τον Αθλητισμό από την «παράγκα» και αναβαθμίστηκε; Τι γραμμάτια πλήρωσε ο Τσίπρας και ποιανού τις χάρες έκανε για να τον βάλει στο κρίσιμο αυτό υπουργείο με τις πολλές ανοικτές υποθέσεις; Αμετακίνητος ο καραμανλικός Παπαγγελόπουλος προφανώς γιατί ξέρει πολλά. Ο Παρασκευόπουλος πλήρωσε το γεγονός ότι οι δικαστικοί τσάκισαν την κυβέρνηση. Ο Τρύφωνας ξαναγυρνάει στη θέση του... εφοριακού σχολιαστή στον Αυτιά και τον Παπαδάκη. Δεν θα αλλάξει και τίποτε άλλωστε. Και ως υπουργός περισσότερο χρόνο έτρωγε στα κανάλια παρά στο υπουργείο. Μεγάλη επιτυχία στο Υγείας το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη. Όπου πάνε τους βρίζουν γιατί διέλυσαν τα νοσοκομεία, όμως ο Τσίπρας τους έκρινε επιτυχημένους... Δυστυχώς η χώρα έχασε την ευκαιρία της υπουργοποίησης του Λαζόπουλου, δυστυχώς και του Κιμούλη.
 Η μπίλια έπεσε στην επί χρόνια Συριζαία Λυδία Κονιόρδου. 
Άλλωστε κάθε κυβέρνηση θέλει τον θεατρίνο της. Αλλά η χώρα έχασε και την περίφημη διεύρυνση.
 Που είναι ο μπάρμπα Φώτης;
 Που είναι η Μαριλίζα και ο Στέφανος Τζουμάκας;
 Κατακαημένο ΠΑΣΟΚ ηττήθηκες αλλά έμεινε ο Κουρουμπλής και ο Σπίρτζης. Τώρα αρχίζει μια νέα περίοδος για την κυβέρνηση. 
Ο Τσίπρας την ονομάζει επανεκκίνηση, οι περισσότεροι τελευταία ευκαιρία.
 Η ουσία είναι ότι ο δρόμος είναι χωρίς γυρισμό. Με όσες αποτυχημένες επιλογές κι αν κάνει, με όση ανακύκλωση στελεχών κι αν επιχειρήσει η ουσία είναι μία. 
Η κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς πνέει τα λοίσθια.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου