2.11.16

Ιατρικό Π. Φαλήρου: Η αξία της πρόληψης στη μάχη για τον καρκίνο του μαστού

Στιγμιότυπο από την ημερίδα. Από αριστερά: I. Πυρνοκόκης, Γεν. Δ/ντής Ιατρικού Π. Φαλήρου, Μ.Καλογερής, Επιστ. Διευθυντής Ιατρικού Π. Φαλήρου, Κ.Κοτσώρη, Ογκολόγος, Ε.Βισβάρδη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Λ.Αντωνάκου, Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων Ιατρικού Π. Φαλήρου, Σ.Βλάχος,Γυναικολόγος,  Ι.Φύσσας, Χειρουργός-Μαστολόγος.
Η σημασία της πρόληψης αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε το Ιατρικό Π. Φαλήρου, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
 
 Περισσότεροι από 300 ιατροί, επαγγελματίες της υγείας και απλοί πολίτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των διακεκριμένων ιατρών που διαθέτουν σημαντική εμπειρία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της ασθένειας.
 
Συγκεκριμένα, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, Μενέλαος Καλογερής, τόνισε τη σημασία της  πρόληψης και της σωστής διάγνωσης του καρκίνου του μαστού καθώς και την ανάγκη για μαστογραφία σε ετήσια βάση για όλες τις γυναίκες μετά από την ηλικία των 40 ετών.
 
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Φύσσας, Χειρουργός-Μαστολόγος, επεσήμανε τη σημασία της συχνής ψηλάφησης ενώ παρουσίασε και τις σύγχρονες δυνατότητες χειρουργικής θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Ο Γυναικολόγος Σπύρος Βλάχος τόνισε το σημαντικό ρόλο του γυναικολόγου στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς επίσης την ανάγκη υποβολής σε εξέταση ΠΑΠ-ΤΕΣΤ κάθε χρόνο για όλες τις γυναίκες.
 
Η Ογκολόγος Κατερίνα Κοτσώρη παρουσίασε τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην ογκολογία για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Εύη Βισβάρδη επεσήμανε ότι σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή,  που υποστηρίζεται  από την αποδοχή για τη βοήθεια από έναν ειδικό.
 
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, Ιωάννης Πυρνοκόκης, ενώ προλόγισε η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Κλινικής, Λένα Αντωνάκου.
 
Πιστό στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, το Ιατρικό Π. Φαλήρου διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών, για μία πληθώρα ιατρικών θεμάτων. Οι ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» που υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου