1.11.16

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ - Εκατομμύρια κουνούπια θα κάνουν σεξ με άλλα, φορείς του Ζίκα, για να τα... σκοτώσουν

Εναν παράδοξο τρόπο για να απαλείψουν τα κουνούπια που μεταφέρουν επικίνδυνους ιούς βρήκαν επιστήμονες στη Βραζιλία. 

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι μπορούν να απελευθερώσουν εκατομμύρια μεταλλαγμένα κουνούπια τα οποία θα κάνουν σεξ με άλλα, του γένους Αedes aegypti, τα οποία συνήθως μεταφέρουν  τον ιό Ζίκα, τον δάγκειο και κίτρινο πυρετό, με σκοπό να εξαλείψουν το φορέα. Και αυτό γιατί τα επικίνδυνα θηλυκά που θα ζευγαρώσουν με τα μεταλλαγμένα κουνούπια θα πεθάνουν λίγο μετά την επαφή, αφού πρώτα παράξουν περιορισμένες παρτίδες αυγών.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να εξαλείψουμε τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό», δήλωσε η βιολόγος της βρετανικής Oxitec KarlaTepedino και συνέχισε: «Με την εξάλειψη του φορέα, θα εξαλείψουμε την ασθένεια».
Ενα εργοστάσιο της  Oxitec, βορειοδυτικά του Σάο Πάολο, λέει ότι μπορεί να παράξει μέχρι και 60 εκατομμύρια μεταλλαγμένα κουνούπια μέσα σε μια εβδομάδα, ωστόσο, ακόμη περιμένει άδεια από τις υγειονομικές αρχές.
Η εταιρεία λέει ότι ο πληθυσμός των άγριων εντόμων Aedes aegypti μειώθηκε κατά 90%μετά από πέντε δοκιμές που διεξήχθησαν από το 2011 ως το 2014 στον Παναμά και τα Νησιά Κέιμαν.
 
 
 
iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου