4.11.16

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΕΝΤΑ"

   ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Για το κλειστό γυμναστήριο Καλαμάτας (γνωστό ως «Τέντα»). 

Το κλειστό γυμναστήριο Καλαμάτας (γνωστό ως «Τέντα») έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η τέντα, το πανί της οροφής, που είναι ιταλικής κατασκευής, έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια και ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 25 χρόνια.

Την περσινή σεζόν όπως και τις προηγούμενες είχαμε τραυματισμούς παιχτών (ρήξη χιαστών κ.ά.) από τα νερά που έμπαιναν από την οροφή από τη βροχή ή τους υδρατμούς που δημιουργούνται. Εκτός αυτών το κλειστό γυμναστήριο παραμένει ουσιαστικά κλειστό από τον Απρίλη ως το Σεπτέμβρη λόγω της αφόρητης ζέστης που δημιουργείται από το πανί της οροφής.

Σε αυτό το χώρο δραστηριοποιούνται 16 αθλητικά σωματεία του μπάσκετ όπου γίνονται και αρκετά πρωταθλήματα αντρών και γυναικών, παίδων, κορασίδων κ.λ.π. αλλά και της ρυθμικής γυμναστικής και γίνονται και διεθνή μίτινγκ. Πλέον υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των αθλούμενων. 


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:


·        Nα αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί άμεσα η οροφή προκειμένου να αποφευχθούν νέα ατυχήματα και να αποκατασταθεί η λειτουργία του γηπέδου.



Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου