24.11.16

«Δημοκρατικό ατόπημα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»

Δελτίο Τύπου των περιφερειακών παρατάξεων Πελοποννήσου «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», «Πελοπόννησος Οικολογική» 


«Δημοκρατικό ατόπημα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο βιώνει πρωτόγνωρες εμπειρίες στις τελευταίες του συνεδριάσεις με αποκορύφωμα την συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ υπέπεσε σε μεγάλο δημοκρατικό ατόπημα, πιεζόμενος από τον Περιφερειάρχη και δεν έδωσε το δικαίωμα, ως όφειλε, να εκφράσουν τις απόψεις τους οι παριστάμενοι Δήμαρχοι σχετικά με το σοβαρό θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης δεν έχει πια κανένα φραγμό μπροστά στην διακαή του επιθυμία να αναλάβει όσο πιο σύντομα γίνεται την διαχείριση των απορριμμάτων η ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ.
Αρνήθηκε απροσχημάτιστα μέσω του Προέδρου και καταστρατηγώντας την άποψη των άλλων δύο αντιπροέδρων να δώσει τον λόγο στου αιρετούς του α’ βαθμού δυναμιτίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την δημοκρατία και τον διάλογο.
Είναι γνωστό ότι μετά από τέσσερα χρόνια, από τότε που ο κ. Τατούλης έχει αναλάβει την αρμοδιότητα να  διαχειριστεί τα απορρίμματα της Πελοποννήσου,  βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Οι Δήμαρχοι επιθυμούν να έχουν λόγο σε αυτήν την υπόθεση και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με μια άλλη λύση από αυτήν που προτείνει η Περιφερειακή Αρχή, η οποία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα. Η λύση είναι η εναλλακτική αποκεντρωμένη διαχείριση, η οποία έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές ανάμεσα στους Δήμαρχους της Πελοποννήσου.
Είναι επιβεβλημένο, έστω και τώρα, ο κ. Τατούλης να σταθεί με θάρρος και ειλικρίνεια απέναντι στο συμφέρον της Πελοποννήσου και να αντιληφθεί την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η ευθύνη για την διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στους Δήμους. Άλλωστε προς την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης διαχείρισης κινείται η πρόταση του ΦΟΔΣΑ και αυτή θα έπρεπε να είναι σεβαστή. Μια πρόταση η οποία εναρμονίζεται με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΕΣΔΑ) αλλά και τον τροποποιημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων( ΠΕΣΔΑ) και που οι Δήμαρχοι καταθέτουν με ομόφωνες αποφάσεις!
Τέλος, κύριε Πρόεδρε σας θυμίζουμε ότι η Δημοκρατία δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν αλλά καθολικά. Διαφορετικά προσβάλλεται η λειτουργία ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου