18.11.16

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ! – Για πότε το βλέπει ο Χόκινγκ


Gi_Katastrofi

Το πολύ 1.000 χρόνια ζωής απομένουν στην ανθρωπότητα αν παραμείνει στη Γη, σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.
Ακόμη και αν ακούγεται πολύ το διάστημα αυτό, ο διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, εξήγησε ενώπιον διακεκριμένων επιστημόνων γιατί δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο: «Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους ολοκληρωτικής εξαφάνισής της», είπε ο Χόκινγκ στη διάλεξή του στο Oxford University Union, περιγράφοντας με μελανά χρώματα το μέλλον. «Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ” τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν»…

stephen-hawking-02819497Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της ανθρωπότητας θα πρέπει να προωθήσουμε με αλματώδεις ρυθμούς τα διαστημικά προγράμματα: «πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον αν δεν εξερευνήσουμε το διάστημα», είπε ο διάσημος κοσμολόγος. Στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στο διάστημα με το σκάφος του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, το Virgin Atlantic Spaceship: «θέλω να κινητοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα διαστημικά ταξίδια.»
Ο καθηγητής Χόκινγκ χαιρέτισε τις επιστημονικές ανακαλύψεις της τελευταίας πεντηκονταετίας που συνέβαλαν τα μέγιστα σε μια καλύτερη κατανόηση του σύμπαντος και περιέγραψε το 2016 ως μια «υπέροχη εποχή να ζει κανείς και να κάνει έρευνα στον τομέα της θεωρητικής Φυσικής.»
Η πρώτη αποικία… 
Ο 74χρονος κοσμολόγος μιλά συχνά για το μέλλον της ανθρωπότητας στο διάστημα, αλλά και για τους κινδύνους που την απειλούν εκεί. Από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ ο Χώκινγκ σχεδιάζει να ερευνήσει τον πλανήτη Proxima B για σήματα -ενδείξεις μιας εξωγήινης μορφής ζωής.
Ο Proxima B είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη Γη εκτός του ηλιακού μας συστήματος, που ανακαλύφθηκε μέχρι στιγμής. Ο εξωπλανήτης αυτός απέχει… μόνον τέσσερα έτη φωτός κι οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα μπορούσε να μοιάζει στη Γη και άρα να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.
Τα επόμενα χρόνια θα δαπανηθούν περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τη λεγόμενη πρωτοβουλία «Breakthrough».
Προειδοποιεί για τους εξωγήινους
Ο διάσημος επιστήμονας, που πάσχει από τη τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) και επικοινωνεί μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας, πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα.
Σε μια περσινή συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais είχε πει: «αν μας επισκεφθούν εξωγήινοι, θα μπορούσε αυτό να καταλήξει όπως η ανακάλυψη της Αμερικής απ” τον Κολόμβο. Για τους αυτόχθονες δεν εξελίχθηκαν καλά τα πράγματα. Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε νομάδας και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν και να εποικήσουν όλους τους πλανήτες, που μπορούν να φθάσουν.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου