10.11.16

ΗΠΑ - Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ: «Οχι δικός μου πρόεδρος»


Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ: «Οχι δικός μου πρόεδρος»
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους το βράδυ στις αμερικανικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.«Εχουμε φωνή», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με κεριά τη χθεσινή βροχερή νύκτα μπροστά στον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας τις ρατσιστικές, σεξιστικές και ξενοφοβικές απόψεις του Τραμπ.
«Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να φοβούνται», δήλωσε ο διοργανωτής της συγκέντρωσης Μπεν Ουίνκλερ, ανακοινώνοντας ότι διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε ολόκληρη τη χώρα. «Δεν είμαστε μόνοι», φώναζαν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όπου αναμένεται σήμερα η συνάντηση του Τραμπ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο οι λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές στην αρχή της βραδιάς έγιναν πολλές χιλιάδες.«Βρισκόμαστε εδώ διότι δεν είμαστε μόνοι αυτές τις σκοτεινές ώρες», επέμεινε ο Μπεν Ουίνκλερ της ομάδας πίεσης MoveOn.org στην Ουάσινγκτον.
«Είναι μία δύσκολη στιγμή για πολλούς Αμερικανούς», δήλωσε ο Ιθαν Μίλερ, της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Jobs with Justice.
«Ζήσαμε μία προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ρατσισμό, μισογυνισμό και πλήθος άλλες τρομακτικές τακτικές που τελικά επέτρεψαν στον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές».
«Αλλά δεν θα επιτρέψουμε στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την πρόοδο στη χώρα αυτή», είπε.
Ομως, άλλοι διαδηλωτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι.
«Ηρθα εδώ για να πενθήσω», είπε ο 28χρονος Κρις Χασάν, που εργάζεται για μία μη κυβερνητική οργάνωση.
«Οχι δικός μου πρόεδρος»
Ο Τζόαν Παραντί, 31 ετών, που κατάγεται από το Μεξικό και εργάζεται επίσης για μία μη κυβερνητική οργάνωση στην Ουάσινγκτον δήλωσε: «Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα. Πρέπει να αποδεχτούμε αυτό που συνέβη για να το αντιμετωπίσουμε και να μιλήσουμε γι΄αυτό».
Στη Νέα Υόρκη , οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μανχάταν, στην Γιούνιον Σκουέρ, και στη συνέχεια βάδισαν μέχρι τον Πύργο Τραμπ, στο Σέντραλ Παρκ όπου κατοικεί ο Τραμπ.
Το αμερικανικό εκλογικό σύστημα δεν λειτουργεί πλέον καθόλου, έλεγε ο Νίκολας Φόρκερ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε 200.000 ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, σύμφωνα με προσωρινά ακόμη στοιχεία, αλλά όχι και επαρκή αριθμό μεγάλων εκλεκτόρων. «Πρέπει να αλλάξει. είναι γελοίο».
Στην Καλιφόρνια, μαθητές και φοιτητές έφυγαν από τις αίθουσες διδασκαλίας και οργάνωσαν αυθόρμητες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πανεπιστημιουπόλεις και τα σχολικά συγκροτήματα.
Στο Λος Αντζελες, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο φωνάζοντας «Οχι δικός μου πρόεδρος».
Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, 300 συγκεντρωμένοι έκλεισαν την κυκλοφορία, ενώ άλλοι έκαψαν την αμερικανική σημαία.
Στην Πενσιλβάνια, εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ βγήκαν στους δρόμους μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου