4.11.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Καθαρισμός του πρώην κτηρίου της Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών

Συνεργεία εδώ και μέρες καθαρίζουν τα υπόγεια του κτηρίου όπου στεγαζόταν η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών, στο κτηριακό συγκρότημα του νέου Δημαρχείου. Αυτά είχαν μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης ναρκομανών. 
Μετά τις πολυήμερες εργασίες καθαρισμού, απομακρύνθηκε κατεστραμμένο υλικό κάθε είδους, όπως φορεία, κλινοσκεπάσματα κ.λπ., με το οποίο γέμισαν φορτηγά.
 Μεταξύ αυτών, ήταν κουτιά με χρησιμοποιημένες από ναρκομανείς σύριγγες.
Προ ημερών και με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, απομακρύνθηκε από το χώρο και ναρκομανής σε κατάσταση λήθαργου.
Ο καθαρισμός θα συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα γίνει απολύμανση. Θα ακολουθήσουν εργασίες για τη σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου, ώστε να μεταστεγασθούν εκεί η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.
Αυτές τις ημέρες, το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας μετακινείται στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αντικαλάμου, το οποίο παρεχώρησε ο Δήμος στο Νοσοκομείο χωρίς αντάλλαγμα.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΚ μαζί με το Σύνδεσμο Ύδρευσης καταβάλλουν γύρω στις 30.000 ευρώ ετησίως ως ενοίκια για τη στέγασή τους, ποσόν το οποίο θα εξοικονομηθεί με τη μεταστέγαση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου