5.11.16

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Μεσσηνία - Χιόνια στη Σιβηρία

Πολύ νερό έπεσε και πάλι στο νομό την Παρασκευή. 


Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ποσά υετού καταγράφηκαν στους Φούρνους Ικαρίας (41 χιλιοστά), στο Βαρθολομιό Ηλείας (36 χιλιοστά), στην Πηνεία Ηλείας και στην Αμαλιάδα (30 χιλιοστά), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (29 χιλιοστά) και στα Φιλιατρά (28 χιλιοστά).

Κι ενώ στην περιοχή υπάρχουν κάθε τόσο βροχοπτώσεις στη Σιβηρία πέφτει πυκνό χιόνι.

Η περιοχή Γιακούτσκ της Ρωσίας, στην Ανατολική Σιβηρία, την τελευταία εβδομάδα έχει δεχθεί πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, που αντιστοιχούν στο κανονικό ύψος χιονιού 5 μηνών! 
Το μετεωρολογικό κέντρο της πρωτεύουσας της επαρχία, στην Γιακουτία, αναφέρει ότι τόσο έντονες χιονοπτώσεις τον Νοέμβριο είχαν παρατηρηθεί πριν 30 χρόνια σε μια έκταση όση η μισή Ευρώπη.

Το βόρειο τμήμα της επαρχίας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού οι οδικές αρτηρίες έχουν μπλοκαριστεί από 2 μέτρα χιονιού και στρατιώτες προσπαθούν με κάθε μέσο να προσεγγίσουν απομακρυσμένα χωριά και πόλεις.
Η Γιακουτία μπορεί να είναι η πιο ψυχρή (κατοικημένη) περιοχή του πλανήτη, αλλά αυτό αφορά τη θερμοκρασία και όχι το ύψος χιονόπτωσης, το οποίο δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, σχεδόν όλη η έκταση της Σιβηρίας καλύπτεται από χιόνι, πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές. 

ΠΗΓΗ: meteo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου