16.11.16

Τον … (παράνομο) χαβά τους οι εισπρακτικές εταιρείες

Καθημερινά εκατοντάδες Μεσσήνιοι  πέφτουν «θύματα» μιας παράνομης ενόχλησης από εισπρακτικές εταιρείες.

Παρόλο που η πρακτική αυτή έχει επιφέρει υψηλά πρόστιμα σε εισπρακτικές εταιρείες, αυτές συνεχίζουν τον …χαβά τους, με τηλεφωνήματα.

Οι εταιρείες αυτές με σειρά δικαστικών αποφάσεων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εισπράττουν οφειλές, να ασκούν με οποιονδήποτε τρόπο ψυχολογική βία, να δυσφημίζουν τον οφειλέτη στο οικογενειακό ή εργασιακό του περιβάλλον, να καλούν στο χώρο εργασίας του οφειλέτη ή συγγενείς του και φυσικά να παριστάνουν ότι είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, δικηγόροι ή δικαστικοί επιμελητές.

Ο οφειλέτης, πρέπει να γνωρίζει ότι η εισπρακτική εταιρεία απαγορεύεται να καλεί πέρα της 1 φοράς ανά διήμερο, μόνο σε εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όχι με απόκρυψη, ο καλών να δηλώνει  τα πλήρη στοιχεία του, καθώς και αυτά της εταιρείας και τον σκοπό της επικοινωνίας, να ενημερώνει για την καταγραφή της κλήσης.

Αν αυτά δεν τηρούνται, ο οφειλέτης, έχει το δικαίωμα να καλέσει στη τηλεφωνική γραμμή «1520» της  Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή και να καταγγείλει την παράνομη συμπεριφορά και επίσης έχει το δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά σε βάρος των εισπρακτικών εταιρειών αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση για την υλική ή ηθική βλάβη που έχει υποστεί.

Ήδη σήμερα τα δικαστήρια της χώρας με σειρά αποφάσεων έχουν δικαιώσει τους οφειλέτες που έγιναν δέκτες παράνομων συμπεριφορών από εισπρακτικές εταιρείες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου