8.11.16

Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητάει το Δημόσιο για την υπόθεση των στημένων αγώνων

Με νομικά και διαδικαστικά ζητήματα αναλώθηκε η πρώτη μέρα της διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, που είναι γνωστή και ως Koriopolis, με 84 κατηγορούμενους, πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλους. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου και διακοπεί για σήμερα.

Στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το Δημόσιο για ηθική βλάβη και ζημία που υπέστη από τη δράση των κατηγορουμένων, διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον καθένα από τους δύο θεωρούμενους ως βασικούς κατηγορούμενους, διευθυντικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης κατά την κατηγορία, Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη. Το Δημόσιο επίσης διεκδικεί από 21 κατηγορούμενους αποζημιώσεις 500 χιλιάδων ευρώ από τον καθένα, καθώς και από 300 χιλιάδες ευρώ από κάθε άλλο κατηγορούμενο. Το θέμα της παράστασης του Δημοσίου αναμένεται να κριθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είτε στις 14 είτε στις 25 Νοεμβρίου οπότε και το δικαστήριο θα κρίνει αν θα νομιμοποιήσει τη δηλωθείσα πολιτική αγωγή.

Στη σημερινή διαδικασία κατατέθηκαν επίσης ενστάσεις ακυρότητας της κλήσης από τρεις εκ των κατηγορουμένων, θέμα για το οποίο επίσης δεν αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα η υπόθεση αφορά 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011, καθώς ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Μερικοί από τους επίμαχους αγώνες είχαν συμπεριληφθεί στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι "κερδισμένοι" κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος πλέον των 200 χιλιάδων από το παράνομο στοίχημα .
Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου