18.11.16

Τι κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

Ανεβαίνει η πιθανότητα να έρθει το τέλος του κόσμου καθώς, σύμφωνα με μια νέα έκθεση κορυφαίων στατιστικολόγων, υπάρχει μία πιθανότητα 0,2% αυτό να συμβεί φέτος.
Σύμφωνα με  τον μαθηματικό Fergus Simpson από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, η πιθανότητα να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα αυξάνεται επίσης.
Η έκθεση βασίζεται στη θεωρία του επιχειρήματος Doomsday, μια θεωρία που αναφέρει κατ'ουσίαν, ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με τυχαία σειρά, ένα άτομο γεννιέται περίπου στη μέση.
Πιστεύεται ότι πάνω από 100 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη γεννηθεί σε όλη την ιστορία και ο Simpson ισχυρίζεται ότι περίπου τόσοι άνθρωποι θα έχουν γεννηθεί πριν από το τέλος της ανθρωπότητας.

Ο μαθηματικός έγραψε στο έγγραφο που δημοσιεύεται στο arXiv: «Βασικό συμπέρασμά μας είναι ότι ο ετήσιος κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής σήμερα υπερβαίνει το 0,2%».
«Ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα στατιστικά συμπεράσματα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε  ότι ο ετήσιος αυτός κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής είναι πολύ μικρός».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου