26.11.16

Ξηλώνονται τα επιδόματα στο βωμό της β’ αξιολόγησης

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης προς τους δανειστές

Ακόμα και το επίδομα θέρμανσης φαίνεται ότι καταργείται μαζί με άλλα κοινωνικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές, θυσία στο βωμό της β' αξιολόγησης.
Στο προσχέδιο της συμφωνίας, που αποκαλύπτει η εφημερία Αγορά«, περιλαμβάνεται ο «οδικός χάρτης» για την επικαιροποίηση του μνημονίου και περιγράφονται οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τα κόκκινα δάνεια, τους φορολογικούς ελέγχους, τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες κ.ά
Η κυβέρνηση προχωράει στην αναμόρφωση του συστήματος των οικογενειακών επιδομάτων, με ενοποίηση των επιδομάτων τέκνων και των πολυτεκνικών. Θα μπει μαχαίρι στο συνολικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, είτε με την κατάργηση των επιδομάτων τέκνων είτε με αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι οι περίπου 80.000 τρίτεκνες οικογένειες που παίρνουν πολυτεκνικό επίδομα 500 ευρώ για κάθε ένα από τα εξαρτώμενα τέκνα και ως 40 ευρώ το μήνα -ως επίδομα τέκνων- για κάθε παιδί.
Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα αναπηρικά επιδόματα αφού σε πρώτη φάση θα γίνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ορίζει ποιοι θα επιλέγονται.
Στο προσχέδιο επίσης προβλέπεται:
Επανασχεδιασμός/κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης
Εξορθολογισμός επιδομάτων για μεταφορές και παιδεία
Κατάργηση επιδομάτων που επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης
Οι αρχές θα συμφωνήσουν με τα θεσμικά όργανα για την υλοποίηση των επόμενων βημάτων προς τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου