5.11.16

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ: Πως διαπραγματευόταν ο Αγγλούπας την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων


Aggloupas_Dialogoi


Τις συνομιλιές που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, όσο καιρό παρακολουθούσε τα μέλη της «Καμόρα» των Ρομά και στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Αγγλούπας φέρνει σήμερα στο φως δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο γνωστός επιχειρηματίας που φέρεται να ενεργούσε ως κλεπταποδόχος του κυκλώματος μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Οπως προκύπτει και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπάρχουν μέσα στην ογκοδέστατη δικογραφία, οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση καταγράφοντας κάθε τηλεφωνική του συνομιλία. Σε πολλές από αυτές ο Αλέξανδρος Αγγλούπας διαπραγματεύεται όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων και την μεταπώληση τους, ενώ ζητά από πολλούς από τους συνομιλήτες τους να τον ενημερώνουν σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια τους πολύτιμοι λίθοι και επώνυμα ρούχα.
Στις περισσότερες συζητήσεις του που περιέχουν, σύμφωνα με το διαβιβαστικό των αστυνομικών παράνομη δραστηριότητα συνομιλεί με ένα άνδρα, ο οποίος συχνά τον ενημερώνει για τα κλεμμένα του προϊόντα αλλά και για τα πόσα μπορεί να τα πουλήσει στο γνωστό επιχειρηματία. Σε μια από αυτές που καταγράφηκε από τις διωκτικές αρχές στις 15/9/2016, οι δύό άνδρες κάνουν την παρακάτω συζήτηση.
Χ.Μ :Μόνο γυναικεία;
Αγγλούπας: Γυναικεία
Χ.Μ: Καλά γιατί μου πέφτουνε καλά ρούχα στο χέρι( εννοεί κλοπές)
Αγγλούπας: Τι να βρω, γυναικεία φοράς εσύ;
Χ.Μ: Ε;
Αγγλούπας: Γυναικεία ρούχα φοράς;
Χ.Μ: Οχι ρε μου πέφτουνε καλά ρούχα γυναικεία επώνυμα στο χέρι.
Αγγλούπας: Να μου λες όταν σου πέφτουν βαριά ρούχα, γούνες και τέτοια.
Χ.Μ: Δεν το ήξερα.
Αγγλούπας: Βέβαια ρε μεγάλε να μου λες
Χ.Μ: Πρόσεξε έχω στη Θεσσαλονίκη γνήσια τσαντάκια bulgari(εννοεί κλεμμένα) γύρω στα 1500 κομμάτια.
Αγγλούπας: Τι να τα κάνω; Ρούχα σου λέω. Αντε έλα να κάνουμε καμιά δουλειά.
Δύο ημέρες αργότερα οι δύο άνδρες έρχονται και πάλι σε επαφή, μόνο που αυτή τη φορά μιλούν για κάποια οικονομική τους διαφορά.
Χ.Μ: Αλέξη τα λεφτά είναι οκτώ δεν είναι οκτώ τριακόσια.
Αγγλούπας: Δεν είναι πέντε η μια δεσμίδα;
Χ.Μ: Είναι ακριβώς οκτώ χιλίαρικα.
Αγγλούπας: Εκανα λάθος;
Χ.Μ: Ναι.
Αγγλούπας: Οκ. Εγινε χρωστάω τρια κατοστάρικα. Το βράδυ, έγινε, έγινε;
Τέσσερις ώρες αργότερα θα ακολουθήσει κι άλλη τηλεφωνική επαφή.
Αγγλούπας: Γράφεις; Εχεις κανά στυλό και χαρτί για να σου πω για την πέτρα; (εννοεί για κλεμμένο πολύτιμο λίθο)
Χ.Μ: Οχι δεν έχω.
Αγγλούπας: Πως θα γράψεις; Πως θα σου πω τώρα; Τώρα πήγα στον Χρήστο.
Χ.Μ: Πες μου.
Αγγλούπας: Λοιπόν 1,20 ακριβώς(εννοεί γραμμαρία) vs2( εννοεί καλή ποιότητα δεν έχει εμφανή σημάδια), j χρώμα με ελάχιστρο φθορισμό(διαμάντι άχρωμο).
Χ.Μ: Μάλιστα.
Αγγλούπας: Εχει 5.100 δολλάρια το καράτι, άλλα τα 1,20 έχουν 6.150. Θα έρθετε προς τα νότια.
Χ.Μ: Ναι.
Αγγλούπας: Ωραία ελάτε να σας δώσω τα λεφτά να φύγουν από πάνω μου.
Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα λεπτά και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας δέχεται και πάλι τηλεφωνική κλήση από τον Χ.Μ, μόνο που αυτή τη φορά θα μιλήσει με τον αδερφό του… προμηθευτή του. Ο Αλκης, όπως ονομάζεται το άτομο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα ρωτήσει τον επιχειρηματία τι έκανε με ένα άλλο δαχτυλίδι το οποίο του είχε δώσει αυτός.
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αφού του ζητήσει να περιμένει για λίγο στη συνέχεια θα ζυγίσει το κόσμημα και μέσω του τηλεφώνου θα του αναφέρει την αξία πώλησης του η οποία αγγίζει τα 4.000 ευρώ.
Μάλιστα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας θα βγάλει γρήγορα στην πιάτσα το κλεμμένο διαμάντι που αγόρασε από το Χ.Μ. Αν και θα δεχτεί πολλές προσφορές, θα τις αρνηθεί όλες, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με ένα γυναικείο πρόσωπο προκειμένου να πετύχει την τιμή που επιθυμεί.
Αγγλούπας: Δεν την έδωσα την πέτρα.
Γυναίκα: Ναι
Αγγλούπας: Μου έδωσε 3.700, αλλά θεωρώ ότι θα βρω καλύτερο πελάτη για να τη δώσω 4.500. Εντάξει τα ρολόγια τα έδωσα 2.000.
Δεν πρόλαβαν να περάσει μια ώρα και ο Αγγλούπας όπως προέκυψε κατάφερε τελικά να πουλήσει τον πολύτιμο λίθο έναντι 4.500. Το γεγονός αυτό το ανακοινώνει και πάλι στο ίδιο πρόσωπο, όπου τηλεφωνεί και αναφέρει ότι τελικά έδωσε το πανάκριβο προϊόν του.
Τα ρολόγια που δεν έχουν χαρτιά τα δίνω εγώ
Ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός, από τις σχέσεις του με τις καλλονές της showbiz, αλλά και με τις ξέφρενες βραδιές του στα κλαμπ και στις πίστες της Αθήνας, αγοράζει από τον Χ.Μ άλλο ένα ρολόι όπως προκύπτει από τις συνομιλίες του που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ.
Αγγλούπας: Ελα σου έστειλα.
Χ.Μ: Μόνο ρε Αλέξη.
Αγγλούπας: Εμένα δεν μου κάνει για παραπάνω.
Χ.Μ: Κάνουν τριανταπέντε και σαράντα χιλιάδες.
Αγγλούπας: Καινούργιο κάνει 22.000 το ρολόι παντού. Ιδια τιμή σε όλο τον κόσμο και εγώ πέρνω 20 με 22%.
Τις ίδιες ημέρες σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αγοράζει ένα ρολόι Patek Philippe χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν την αγορά του από κάποιο οίκο.
Αγγλούπας: Εxω σκοπό να πληρώσω μέχρι 2.500. Δεν έχει χαρτιά. Από τη στιγμή που δεν έχει χαρτιά τι συζητάμε.
Χ. Κ: Δεν έχει. Δυόμισι μια αρά είναι, όχι παραπάνω.
Σε μια άλλη τηλεφωνική του συνομιλία ο Αγγλούπας παραδέχεται ότι εμπορεύεται παράνομα ρολόγια.
Αγγλούπας: Ενα Daytona Rolex του 2007 χρυσό. Καθαρό, καθαρό. Δεν έχει χαρτιά αλλά άμα θες μας κανουν δήλωση είναι από φίλη της μητέρας μου.
Αγοραστής: Πιστέυω 15.500 έως 16.000
Αγγλούπας: Το άλλο το Perl Master;
Αγοραστής: Με χαρτιά όμως να είναι σωστά τα ρολόγια.
Αγγλούπας: Αμα δεν έχει χαρτια τα δίνω εγώ. Τα ρολόγια είναι καθαρά.
Η μπίζνα με το bon viveur επιχειρηματία και οι Ιταλοί πελάτες.
Από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου, ο κοριός της ΕΥΠ που είχε «λοκάρει» την τηλεφωνική σύνδεση του Αλέξανδρου Αγγλούπα, καταγράφει συχνές συνομιλίες με φίλο του, γνωστό στους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας αλλά και με μεγάλες κατακτήσεις στο γυναικείο φύλλο. Οι δύο άντρες συζητούν για την πώληση πανάκριβων ρολογιών σε Ιταλούς αγοραστές οι οποίοι θα έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό των 800.000 ευρώ για να τα αποκτήσουν.
Eπιχειρηματίας: Ελα Αλέξη μου.
Αγγλούπας: Σου έστειλα λίστα με τα ρολόγια συν το «πανεράι» που δεν είναι μέσα στη λίστα. Λοιπόν να τους κάνουμε μια προσφορά, αυτές είναι οι αρχικές των ρολογιών εκεί που σου έστειλα.
Επιχειρηματίας: Η λίστα πόσα χρήματα είναι δεν την έχω διαβάσει.
Αγγλούπας : Ενάμιση εκατομμύριο οι αρχικές.
Επιχειρηματίας: Αυτοί για να καταλάβεις είχαν πει στο Νίκο για μισό εκατομμύριο και μετά κατέβηκαν στα 450.000.
Αγγλούπας: Ναι δεν ξέρω αν ήταν το «πανεράι» μέσα. Ο Μ….. χρωστάει στους δικούς μου ένα εκατομμύριο κι έχουν μπουχτίσει και θα τον ζορίσουν να του πάρουν τα ρολόγια.
Επιχειρηματίας: Πρέπει να έχω μια τιμή ρε παιδιά.
Αγγλούπας: Αυτοί θέλουν τρελές. Θέλουν 650.000.
Επιχειρηματίας: Δεν πρόκειται άρα μην το συζητάμε καθόλου. Τώρα ζητάνε 200.000 παραπάνω.
Αγγλούπας: Δεν ξέρω αν ήταν όλα αυτα τα ρολόγια συν το «πανεράι». Το «πανεράι» έχει εκατόν τόσες χιλιάδες που σου έστειλα.
Επιχειρηματίας: Του είχαν πει 500.000 χωρίς το «πανεράι». Και συζήταγε για χωρίς το «πανεράι» 450.000.
Λίγες ώρες αργότερα, ο επιχειρηματίας τηλεφωνεί και πάλι στο Αγγλούπα, καθώς είχε νέα από τους υποψήφιους αγοραστές.
Επιχειρηματίας: Ακουσε λοιπόν από τη δικιά μας μεριά. Μπορώ να πάρω 700.000, οκτακόσιες θα πάρει κάποιος άλλος.
Αγγλούπας: Ναι
Επιχειρηματίας: Το deal μπορεί να γίνει ως εξής: Αυτοί θα στέιλουν έναν άνθρωπό έδω να ελέγξουν τα ρολόγια. Δεν μπορούν να φέρουν χρήματα όμως στην Ελλάδα τα έχουν στο Μιλάνο. Μόλις τα ελέγξουν και είναι ΟΚ, θα φύγουν από εδώ ένας ή δύο άνθρωποι και θα πάνε στο Μιλάνο και την ίδια στιγμή που θα παραλαβουν τα μετρητά θα δώσουμε κι εδω πέρα τα ρολόγια στον δικό τους άνθρωπο.
Αγγλούπας: Ναι αλλά πως θα εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά.
Επιχειρηματίας: Χέρι – χέρι θα γίνει η δουλειά.
Στις δύο Οκτωβρίου του 2016 το deal φαίνεται να φτάνει στο κρίσιμο σημείο του, με τους δύο φίλους να κανονίζουν πως θα γίνει η μοιραία.
Επιχειρηματίας: Μας πήρε αυτός με τα ρολόγια, την Παρασκευή θα μας πει σε ποιο ξενοδοχείο. Λοιπόν αυτός θα έρθει να δει τα ρολόγια ο ίδιος, μόλις δει τα ρολόγια τότε μπορούν να φύγουν από εδώ δυο άνθρωποι να πάνε σε όποιο ξενοδοχείο θέλουν στο Μιλάνο και να γίνει η συναλλαγή.
Αγγλούπας: Τώρα πες μου τι θα πληρώσουν αυτοί;
Επιχειρηματίας: Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Αγγλούπας: Από τα 600.000 μέχρι τα 700.000 τα μοιραζόμαστε τρια άτομα, από 33.000 ο καθένας και 100.000 πέρνει ο ενδιάμεσος.
Το ραντεβού με τους Ιταλούς κλείνεται σε κάφε της Γλυφάδας. Το παρών δίνει ο επιχειρηματίας, ο οποίος συναντιέται με εκπροσωπο των Ιταλών. Από ότι φαίνεται όμως και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομίλες κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο επιχειρηματίας τηλεφωνεί στον Αγγλούπα και ακολουθεί η παρακάτω συνομιλία.
Επιχειρηματίας: Λοιπον υπάρχει κι άλλος μαζί του.
Αγγλούπας: Στο είπα.
Επιχειρηματίας: Ναι, λοιπόν εγώ λέω να μην προχωρήσουμε.
Αγγλούπας: Οχι, όχι,όχι είναι στήσιμο.
Επιχειρηματίας: Ναι κάτι βρωμάει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου