5.11.16

Κρούσματα ψώρας σε καταυλισμούς μεταναστών !

Πληθαίνουν τα κρούσματα ψώρας στους καταυλισμούς των μεταναστών. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία συλλέχθηκαν από 51 κέντρα φιλοξενίας την εβδομάδα από 24 έως και 30 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής δηλώθηκαν συνολικά 30 νέα περιστατικά με ψώρα σε άτυπο καταυλισμό τα οποία αποτελούν μέρος συρροής με έναρξη τον προηγούμενο μήνα. Έχουν δοθεί ήδη συστάσεις από τους επιδημιολόγους και λαμβάνονται μέτρα για τη διαχείριση των περιστατικών.
Σποραδικά περιστατικά "υποψίας ψώρας" έχουν δηλωθεί από 16 επιπλέον επίσημα κέντρα φιλοξενίας.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη εβδομάδα δηλώθηκαν, επίσης, περιστατικά του συνδρόμου “ίκτερος με οξεία έναρξη” από ένα κέντρο φιλοξενίας. Η διερεύνηση έδειξε ότι ήταν κρούσματα οξείας ηπατίτιδας Α, για τα οποία ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα.
Δηλώθηκε, επίσης, ένα περιστατικό του συνδρόμου "εκδηλώσεις παράλυσης με οξεία έναρξη", για το οποίο η περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι επρόκειτο για κάκωση προσωπικού νεύρου.
Τέλος, κατά την ίδια εβδομάδα δηλώθηκαν 47 περιστατικά ανεμοβλογιάς από το σύνολο των κέντρων φιλοξενίας, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων ήταν παιδιά (43 ασθενείς με ηλικία μικρότερη των 15 ετών).
Η ανεμοβλογιά είναι κατά κανόνα ήπια νόσος στην παιδική ηλικία, ενώ σε πληθυσμούς στους οποίους δεν εφαρμόζεται εμβολιασμός των παιδιών (όπως στις χώρες προέλευσης όσων διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας) εκδηλώνεται ως “παιδική ασθένεια” με επιδημίες σε τακτά διαστήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου