24.11.16

"Μεγάλη καταστροφή " στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης

ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !

Επείγουσα επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τον πρωθυπουργό και βουλευτή Ηρακλείου, Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, Ανδρέας Στρατάκης, ζητώντας μια παγκρήτια σύσκεψη και - φυσικά - κάποια παρέμβαση για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, λόγω των μεγάλων καταστροφών από το δάκο και την παρατεταμένη ανομβρία.

Η επιστολή προς τον Περιφερειάρχη
 

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κάθε μέρα που περνά όλοι οι εμείς αγρότες - ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, διαπιστώνουμε ότι η παραγωγή μας έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή στους ελαιώνες  μας.
Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής είναι ότι, δεν υπάρχει ελαιόκαρπος και   ο καρπός που έχει απομείνει στα δέντρα να έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από το δάκο.
Το κυριότερο είναι η ζημιά που έχουν πάθει τα  ελαιόδεντρα από την παρατεταμένη ανομβρία.
Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση χωρίς το προϊόν και καλείται να πληρώσει στο κράτος δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις.  Σας καλούμε λόγω της σοβαρότητας του θέματος να συγκαλέσετε Παγκρήτια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί λύση για όλους τους αγρότες που μαστίζονται από τα προβλήματα.
Με το χαρακτήρα του επείγοντος και η επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα... Ο κ.Στρατάκης εκθέτει την κατάσταση και τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχουν υποστεί οι ελαιώνες με αποτέλεσμα τη συντριπτική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου. Παράλληλα ζητά από τον πρωθυπουργό τη στήριξη των παραγωγών, "στο βαθμό που το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας".

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,
      Κάθε μέρα που περνά όλοι οι εμείς αγρότες - ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, διαπιστώνουμε ότι η παραγωγή μας έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή στους ελαιώνες  μας.
Τα ελαιόδεντρά μας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.
Σε περιοχές που άντεξαν στην ξηρασία, ο ελαιόκαρπος που παράχθηκε έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή από τις δακοπροσβολές
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουμε τεράστια μείωση στην παραγωγή ελαιολάδου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους παραγωγούς μας, για τα ελαιοτριβεία μας για τους μεταποιητές μας.
       Κύριε Πρόεδρε, το νησί μου, υπέστη μια πραγματική καταστροφή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Οι αγρότες μας βρίσκονται σε απελπιστική θέση, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ως Έλληνες πολίτες.       
Σας καλώ, με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Κρήτης, να αναλάβετε πρωτοβουλία,  ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και ως Βουλευτής Ηρακλείου για τη λήψη μέτρων ανακούφισης του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, για όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει , στο βαθμό που το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας.

πηγή 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου