«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

26.11.16

Από το δηλητήριο των τρομακτικότερων φιδιών στον κόσμο τα παυσίπονα της νέας γενιάς

Μαύρο φίδι, με πορτοκαλί κεφάλι και ουρά, είναι ένα από τα πιο τρομακτικά όντα που μπορεί να... υπάρξει στον πλανήτη μας.
Ωστόσο, μπορεί να μας βοηθήσει στην δημιουργία καλύτερων παυσίπονων.
Η επιστημονική του ονομασία είναι Calliophis bivirgata, αλλά είναι γνωστότερο ως ο «φονέας των φονέων», όντας ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια του κόσμου. 
Στο μενού του βρίσκονται κάποια από τα πιο θανατηφόρα ζώα, όπως η βασιλική κόμπρα, δίνοντας του έτσι αυτό το ιδιαίτερα... τρομακτικό παρατσούκλι.
Παρόλα αυτά, για χάρη της επιστήμης, μερικές φορές οι ερευνητές πρέπει να έρχονται σε επαφή ακόμα και με τα πιο επικίνδυνα ζώα. Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησαν τους αδένες του συγκεκριμένου φιδιού, για να καταλήξουν πως το δηλητήριο του στοχεύει στους υποδοχείς του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του πόνου.
Οι επιστήμονες από το University of Queensland προσπάθησαν να εξετάσουν κατά πόσο η άμεση επίδραση του δηλητηρίου μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, μετά από κατάλληλη επεξεργασία. Τα δηλητήρια των φιδιών συνήθως δρουν σε βάθος αρκετών ωρών. Ωστόσο, ο «φονέας των φονέων» συνήθως επιτίθεται σε επικίνδυνα ζώα. Ως εκ τούτου, το δηλητήριο του πρέπει να έχει άμεση επίδραση, αλλιώς το φίδι δεν θα είχε ελπίδα να επιβιώσει. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, που στοχεύουν στην δημιουργία ενός ισχυρότερου αλλά και πιο άμεσου παυσίπονου, σε σχέση με όσα υπάρχουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου