25.11.16

Ομολόγησε τη δολοφονία του φοιτητή Θεόδωρου Γαλαζούλα. Τι πρόδωσε τον δράστη

Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Θεόδωρου Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 κοντά στους Θρακομακεδόνες φαίνεται ότι ομολόγησε την πράξη του υπό το βάρος των στοιχείων που του παρουσίασαν οι αστυνομικοί.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο 22χρονος ομολόγησε το έγκλημα επικαλούμενος προσωπικές διαφορές.
 Είπε μάλιστα ότι επρόκειτο για υπόθεση ναρκωτικών.
Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στην περιοχή του Γέρακα έμοιαζε πως είχε κάτι να κρύψει. Όταν αντιλήφθηκε το περιπολικό που πλησίαζε στο αυτοκίνητό του επιχείρησε να το τρακάρει, όμως οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.
Πως έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί:
Οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας είχαν συλλέξει 3 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Ωστόσο αρχικά είχαν θεωρήσει ότι ήταν παλιοί και δεν είχαν σχέση με την υπόθεση λόγω της εμφάνισής τους.
Έτσι στράφηκαν στην έρευνα που αφορούσε στις κλήσεις των κινητών. Μια διαδικασία χρονοβόρα που απέδωσε ωστόσο καρπούς καθώς φάνηκε ότι οι τελευταίες συνομιλίες του θύματος ήταν με τον 22χρονο δράση.
Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν τον 22χρονο δράστη ερεύνησαν το σπίτι του βρήκαν ένα κουτί με κυνηγετικούς κάλυκες της ίδιας παρτίδας με εκείνους που βρέθηκαν πλάι στο πτώμα του φοιτητή. Με αυτό το στοιχείο αλλά και τις κλήσεις του κινητού ο 22χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.
Το χρονικό της δολοφονίας:
Η δολοφονία του φοιτητή είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2016 σε απόμερη περιοχή της Πεντέλης, κοντά στους Θρακομακεδόνες, ενώ δίπλα στην σορό του 20χρονου είχαν βρεθεί κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία όμως ήταν παλιά.
Μέρες νωρίτερα οι γονείς του Θ. Γαλαζούλα είχαν δηλώσει στο Α/Τ Γλυκών Νερών, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, την εξαφάνιση του γιου τους, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι απόγευμα Σαββάτου για να πάει βόλτα με φίλους του και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που αμέσως είχαν αναλάβει τις έρευνες, συνάντησαν δυσκολίες στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς το θύμα ήταν ένα καλό παιδί, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές.
Είχε τελειώσει την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον εκείνη την εποχή είχε στραφεί στις σπουδές πληροφορικής στο ΤΕΙ. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό, με καλές παρέες και ζωή, που δεν παρέπεμπε σε παραβατικότητα.
Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί μέσα από δεκάδες καταθέσεις φίλων και συγγενών προσπαθούσαν να βρουν το μίτο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του λαβυρίνθου και εν τέλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή, ο Θ. Γαλαζούλας είχε πάει ανυποψίαστος στο ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές και στην συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο στο απόμερο σημείο της Πεντέλης, όπου και βρέθηκε το πτώμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου