15.11.16

Εισήγηση του ΑΠ για να εκδοθεί στην Ολλανδία ο καναλάρχης κολλητός του Καμμένου και εργοδότης του Βαξεβάνη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, τάχθηκε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπέρ της έκδοσης στην Ολλανδία του Ιωάννη Καραγιώργη στο γάμο της κόρης του οποίου, στη Μόσχα είχε προσκληθεί ο Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, οι Ολλανδικές αρχές, έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιωάννη Καραγιώργη, και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Το ένταλμα εκδόθηκε, καθώς από τις Ολλανδικές δικαστικές αρχές, καθώς τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης. Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος, που είχε εξαγοράσει.

Από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα, ενώ επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται, κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.

Τέλος, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου