14.11.16

Πήγαινε κάψτη τώρα αν είσαι μάγκας ....! Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν παραγράφεται το «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» - Εκαιγα κι εγώ σημαίες των ΗΠΑ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ !!!

«Ιστορικά υπάρχει το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και από την παγκόσμια ιστορία δεν παραγράφεται τίποτα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσμος Μπαλαούρας, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο βουλευτής Ηλείας, όχι μόνο παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν «και εγώ συμμετείχα σε διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και έκαιγα Αμερικανικές σημαίες έξω από την Αμερικανική πρεσβεία» αλλά συμπλήρωσε: «Αυτά ούτε παραγράφονται ούτε ξεχνιούνται. Εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις για τους πολέμους που δημιουργούν ιμπεριαλιστικά κράτη».

Ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ «έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Αυτά δεν κρύβονται».

Προειδοποίησε επίσης ότι «δεν θα στέρξουμε σε μια κατεύθυνση διευκόλυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία. Η Ελλάδα δεν έχει θέση σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή».

Ωστόσο έσπευσε να διαχωρίσει την πολιτική Ομπάμα: «Ο Ομπάμα πάντα στήριζε τις Ελληνικές θέσεις. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει επί Προεδρίας Τραμπ. Η πολιτική Ομπάμα δεν είναι ίδια με την πολιτική των Μπους. Ο Ομπάμα δεν ήταν ποτέ υπέρ της λιτότητας, ανέκαμψε την οικονομία των ΗΠΑ όχι όμως και την μεσαία τάξη, γι αυτό και εξελέγη Πρόεδρος ο Τραμπ». Σημείωσε μάλιστα πως «όλη η υφήλιος από την ΕΕ έως τον Ισημερινό ήταν εναντίον του Τραμπ που τελικώς δυστυχώς εξελέγη».

Τόνισε ακόμη, ότι η πολιτική στις ΗΠΑ «δεν διαμορφώνεται τόσο από τον πρόεδρο, αλλά από άλλους μηχανισμούς. ο πρόεδρος βάζει την σφραγίδα του και τον χρωματισμό του, είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα» προβλέποντας πως «ο Τραμπ θα αναγκαστεί σε πολλά ζητήματα να κάνει πίσω, όπως για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ήδη το πήρε πίσω».

Οταν ρωτήθηκε αν έκανε το ίδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε πως «εμείς όμως δεν είμαστε απατεώνες όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Εμείς δεν είναι ότι, αλλά είπαμε και άλλα κάναμε, εμείς άλλα είπαμε γιατί δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Δεν κρύψαμε το μνημόνιο που υπογράψαμε. Εμείς δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δώσαμε μια μάχη, δεν τα καταφέραμε και αναγκαστήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράψουμε ένα δύσκολο επώδυνο και άδικο μνημόνιο» και πως «εξακολουθούμε να παλεύουμε και να νοιαζόμαστε για τους αδύναμους πολίτες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου