20.11.16

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό από τους Τριτέκνους

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους μαθητές να κάνουν τη καλύτερη επιλογή για τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν αλλά και τους γονείς να εμπιστευθούν την επιλογή των παιδιών τους, διοργάνωσε εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ομιλητή τον εξαιρετικά εξειδικευμένο σύμβουλο Νίκο Παυλάκο. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο «REX» .
Ο πρόεδρος Κορομηλάς Χρήστος στον χαιρετισμό της εκδήλωσης τόνισε ότι το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι από τα πλέον δύσκολα που έχουν να αντιμετωπίσουν μαθητές και γονείς, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των άλλων κοινωνικών προβλημάτων και πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα οδηγεί ακόμη και σε σύγκρουση των επιθυμιών γονέων με τα θέλω των παιδιά τους.
Η  Μπούρα Παναγιώτα μέλος του ΔΣ και εκπαιδευτικός ενημέρωσε για την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού στην επιλογή των πανεπιστημιακών σχολών που θα συμπληρώσουν τα παιδιά στο μηχανογραφικό.
Τέλος ο Νίκος Παυλάκος έκανε μια εκτενής ενημέρωση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τα προγράμματα σπουδών των σχολών, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, για τις προοπτικές των σχολών και τέλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών και των γονέων που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση.
Πεποίθηση του συλλόγου μας είναι η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού να καθιερωθεί και να την οργανώνουμε μια φορά το χρόνο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου